Cîmpenau: ”Până la 6 la mie nu voi fi de acord să se pună în discuție închiderea școlilor”

0
examenul-de-admitere-sorin-cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ieri a apărut o informație în spațiul public care i-a cam speriat pe părinții elevilor din București. Se anunța mare ședință în Capitală pentru a se decide închiderea școlilor.

O informație neadevărată! Chiar ministrul Educației a fost nevoit să anunțe că nu se discută despre închiderea școlilor în acest moment.

”Se carantinează localitățile care depășesc pragul de 6 la mie, Bucureștiul este încă departe de acest prag și sperăm să rămână departe de acest prag de 6 la mie, de la care școlile se închid. Până se atinge pragul de 6 la mie școlile funcționează după scenariul verde, galben, roșu. Sub 1 la mie – sunt toate școlile deschise, galben și roșu sunt deschise grădinițele, învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și clasele terminale.

Vezi și Ați auzit de lacul de vis supranumit Marea din Bucegi? Lacul Bolboci la capătul superbului drum TransBucegi!

Cu diferența de funcționare între clasele galbena VIII-a și a XII-a, între scenariul galben și scenariul roșu (…) Până la 6 la mie nu voi fi de acord să se pună în discuție închiderea școlilor, în același timp, îndemn la prudență, la respectarea tuturor regulilor de la aerisirea spațiilor de clasă până la respectarea distanței fizice și, de asemenea îndemn la susținerea campaniei de vaccinare. În învățământ avem deja peste 35% dintre angajați deja vaccinați. Avem aproape 50% din cadrele didactice vaccinate, acest lucru este extrem de important pentru siguranța în școli”, a declarat ministrul Educaței, Sorin Cîmpeanu, la TV.

CITEȘTE DESPRE CEL MAI BUN PURIFICATOR DE AER ANTI CORONAVIRUS

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here