Cîmpeanu: Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal

0
an scolar, scoala

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că tezele nu au fost anulate în acest an şcolar şi îşi doreşte ca acestea să fie susţinute de elevi cu prezenţă fizică pentru a fi „relevante” şi a nu mai avea rezultate „deformate”.

„Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute. Dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a spus ministrul.

El a afirmat că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor susţine ca şi în această vară cu prezenţă fizică, „indiferent de condiţii”.

Vezi și Colegiul Gheorghe Lazăr va aplica, începând cu noul an şcolar, un sistem de învăţare cu prezenţă fizică şi online

„Examenul de Evaluare Naţională se va susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta, după acelaşi tipic – combinaţie între subiecte grilă pe modelul testelor PISA. De asemenea, cu prezenţă fizică. Examenul de Bacalaureat exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii cu prezenţă fizică”, a precizat Cîmpeanu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here