27 septembrie – Ziua mondială a turismului

1

Celebrarea la 27 septembrie a unei Zile mondiale a turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), zi în care se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).

Călătoritul este pentru mulți dintre oameni o oportunitate de a ne explora pe noi, în fond. Putem spune astfel că ESTE un PEDAGOG bun. Cu cât pătrundem concret alte realități, cu cât înțelegem și pășim în lumi diferite de cele în care trăim zi de zi, cu atât viața noastră este poate mai bogată, mai apreciată sau privită dintr-un alt unghi din care ne dăm seama ce alte nevoi avem.

Călătoria este în esență acțiune, ne provoacă la mișcare, la cunoaștere, la înțelegere și la evoluție.

România are locuri de poveste în portofoliul turistic, iar vara aceasta am avut ocazia să vizitez primul sat turistic din țară, satul Șirnea. Este situat la poalele masivului Piatra Craiului, la o altitudine de 1350 de metri, în județul Brașov, comuna Fundata.

Foto: Livia Porfire

Aici profesorul Nicolae Frunteș a înființat un muzeu la școala din sat cu scopul de a promova zona, iar astfel Șirnea a devenit cunoscut internațional. La muzeu se găsește un abecedar din 1932, iar satul păstrează tradiția aprinderii flăcării olimpice de la competiția din Munchen de la 1972.

Foto: radsor.ro

Am mers pentru cazare la Pensiunea Soarelui, oferă o priveliște superbă către munte și către cărările satului. Șirnea a rămas pentru mine un loc ce merită vizitat în orice anotimp, indiferent de vreme.

Vezi și Mansa Musa, împăratul a cărui bogăție o depășea pe cea a miliardarilor moderni

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here