3,2 candidaţi pe loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca

1
Sursa: FB Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca anunţă, luni, într-un comunicat de presă, că anul acesta cea mai căutată specializare a fost Medicina, cu 3,2 candidaţi pe loc.

Examenul de admitere la studiile de licenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc duminică, 23 iulie.

„Au concurat 1.567 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 370 de locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Medicina – cu 3,2 candidaţi pe un loc la buget şi Radiologia şi Imagistica – cu 3,1 candidaţi pe un loc bugetat. La Tehnică Dentară concurenţa a fost de 1,8 candidaţi pe un loc bugetat, iar la programele de studii Asistenţă Medicală Generală şi Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare medicală concurenţa a fost de 1,7 candidaţi pe un loc fără taxă. În total, la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.308 candidaţi, iar la Facultăţile de Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris 180, respectiv 78 candidaţi”, precizează reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

La programele de studii Medicină, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală şi Tehnică Dentară, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Farmacie, cea mai mare notă a fost 9,91, iar la Medicină Dentară, 9,79. La programul de studiu Medicină, cinci candidaţi au fost admişi fără concurs, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

„A fost un examen dificil pentru că avem un grad de exigenţă crescut, din dorinţa de a ne selecta cei mai buni candidaţi. La universitatea noastră, toate întrebările sunt la prima vedere, diferit faţă de restul universităţilor medicale din ţară. Această selecţie riguroasă îşi arată roadele nu numai pe parcursul facultăţii, dar mai ales la sfârşitul acesteia când absolvenţii noştri au, an de an, cele mai bune rezultate la concursul naţional de rezidenţiat. În acest an am avut tineri candidaţi foarte bine pregătiţi, dintre care unii au trecut examenul cu notă maximă, lucru foarte rar la un examen atât de dificil şi mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătăţii rămâne ridicat”, a transmis rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Vezi și Concurență de peste 1,4 candidați pe loc la admiterea în facultățile de Medicină din București și din țară

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afişate la avizierele de la rectorat, situat pe str. Victor Babeş nr. 8.

Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa în data de 25 iulie, iar candidaţii declaraţi admişi îşi vor putea confirma locul în perioada 28 iulie – 11 august.

un comentariu

  1. […] Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca anunţă, luni, într-un comunicat de presă, că anul acesta cea mai căutată specializare a fost Medicina, cu 3,2 candidaţi pe loc. Examenul de admitere la studiile de licenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca… Cititi mai multe aici: 3,2 candidaţi pe loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here