Concurență de peste 1,4 candidați pe loc la admiterea în facultățile de Medicină din București și din țară

3
Sunt peste 2 candidați pe loc la sesiunea de admitere 2023 în Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti și câte aproape 1,5 candidați pe loc la Universitățile de Medicină „Iuliu Hațieganu” din Cluj și „Grigore T. Popa” din Iași, potrivit calculelor Edupedu.ro pe baza datelor publicate de aceste instituții de învățământ superior care au încheiat recent înscrierile la ciclurile de licență.

Pe 23 iulie, duminică, majoritatea universităților de medicină vor organiza concursul de admitere pentru candidați, după cum se arată în calendarele lor.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti sunt 3.844 de candidaţi înscrişi pentru 1.625 de locuri scoase la concurs, informează un comunicat de presă transmis de instituţia de învăţământ superior, potrivit Agerpres. Acest lucru înseamnă 2,36 de candidați pe loc.

Înscrierile au fost exclusiv online, între 6 și 13 iulie. Dintre locurile scoase la concurs, 1.245 sunt la buget, iar 380 – cu taxă. Numărul candidaţilor înscrişi este mai mare cu 347 faţă de 2022 şi cu 417 în comparaţie cu ediţia din 2021.

Citește și: 3.844 de candidaţi la admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila

Concursul de admitere este programat pe 23 iulie la studiile universitare de licenţă. Regulile examenului UMFCD, aici. Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la Facultăţile de Medicină şi Medicină dentară vor susţine concursul de admitere la Romexpo (pavilioanele B1 şi B2), iar pentru Facultatea de Farmacie şi la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM), organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv din Palatul Facultăţii de Medicină.

La Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, înscrierile au fost deschise până pe 15 iulie pentru 1.080 de locuri la 8 domenii de studii. Potrivit situației raportate pe site-ul instituției în ultima zi de înscrieri, sunt 1.567 de candidați înscriși, ceea ce înseamnă o concurență de 1,45 de candidați pe loc.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, înscrierile au fost deschise până duminică, 16 iulie, iar potrivit ultimei situații anunțate de instituție, la cele 10 programe de studii concurența este de 1,48 de candidați pe loc: s-au înscris 2.028 de candidați pe 1.366 de locuri scoase la concurs.

Alte universități de medicină, precum cea din Craiova sau „George Emil Palade” din Târgu Mureș încă realizează înscrieri, conform informațiilor de pe site-urile acestora.

Sursa: edupedu.ro

3 comentarii

  1. […] Sunt peste 2 candidați pe loc la sesiunea de admitere 2023 în Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti și câte aproape 1,5 candidați pe loc la Universitățile de Medicină „Iuliu Hațieganu” din Cluj și „Grigore T. Popa” din Iași, potrivit calculelor… Cititi mai multe aici: Concurență de peste 1,4 candidați pe loc la admiterea în facultățile de Medicină din Bucureș… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here