Bursele „Meritul Olimpic” vor fi acordate și pentru mențiunile obținute de elevi și studenți la olimpiadele internaționale

0
olimpiada-pluridisciplinara-tuymaada2017-olimpiadele

Camera Deputaților a adoptat ieri, în unanimitate, proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale, urmând să primească burse și elevii care au luat mențiuni.

Cuantumul bursei „Meritul Olimpic”, oferită elevilor și studenților care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele internationale, este echivalentul de bază minim brut pe țară garantat în plată până la data acordării. Aceasta poate fi cumulată cu alte premii sau burse și se acordă pe toată durata menținerii performanțelor profesionale obținute ca elev sau student și este oferită din bugetul Ministerului Educației Naționale.

De asemenea, și profesorii care au pregătit loturile olimpice internationale vor primi din partea ministerului premii în valoare de 5.000 de lei.

Citește și: Prima şcoală profesională în sistem de învăţământ dual pentru sudori va fi înființată în județul Bihor

 

Conform unui amendament al PNL, profesorul care pregătește elevul premiat la olimpiadele internaționale primește un premiu al cărui cuantum se stabilește prin ordin al ministrului Educației, în funcție de performanța elevului antrenat. Cuantumul este raportat la echivalentul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării premiului.

Proiectul de lege a fost prezentat în plen de secretarul de stat în MEN Petru Andea. El a explicat că în acest fel se modifică Legea 235/2010 în sensul că bursele de merit se vor acorda și celor care obțin mențiuni la olimpiadele școlare internaționale. De asemenea, a arătat el, Guvernul susține amendamentele Comisiei de învățământ, prin care se adaugă stimulente pentru profesorii care i-au pregătit pe olimpici, scrie Agerpres.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here