Primăria Capitalei pregătește ajutoare financiare pentru familiile monoparentale cu venituri mici

0
3-gabi-firea-ajutor-familii-monoparentale

Primaria Capitalei vrea să acorde ajutoare sociale familiilor monoparentale, ale căror venituri medii lunare nu depășesc suma de 530 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre, care se afla ieri pe ordinea de zi a ședintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit proiectului, pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 de lei inclusiv, ajutorul ar putea fi în valoare de: 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii si 1.200 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți copii. Proiectul a fost semnat de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul mai prevede și acordarea unui ajutor social comunitar lunar pentru familia monoparentală al carei venit mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 201-530 lei. În această situație, cuantumurile prevăzute sunt: 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii și 800 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți copii.

 

Citește și: Prima şcoală profesională în sistem de învăţământ dual pentru sudori va fi înființată în județul Bihor

 

„Sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, (…) Beneficiarii prezentului proiect sunt familiile cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucuresti, formate din persoana singura si copii in varsta de pana la 18 ani, aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta. Prin persoana singura se intelege persoana care se află în una dintre urmatoarele situații: este necasatorită, este vaduvă, este divorțată, al carei soț/soție este declarat/declarată disparut/disparută prin hotarâre judecatorească; al carei soț/soție este arestat/arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor”, arată textul proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a CGMB.

Sursă foto: www.businessmagazin.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here