Modelele de subiecte pentru BAC și Evaluarea Națională din 2018, disponibile online pentru elevi

0
examen teza

Ministerul Educației Naționale a pus la dispoziția elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, pe site-ul subiecte2018.edu.ro, modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și examenul national de Bacalaureat, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor”, se explică într-un comunicat de presă al ministerului Educației.

 

Citește și: Prima şcoală profesională în sistem de învăţământ dual pentru sudori va fi înființată în județul Bihor

 

Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională. Printre altele, aceasta asigură coordonarea științifică și profesională a sistemului de examene din învățământul preuniversitar. De asemenea, instituției îi revine rolul de a elabora subiectele pentru probele de examen și a metodologiilor, procedurilor şi regulamentelor pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi a evaluărilor din învăţământul preuniversitar.

Sursă foto: www.seda.college

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here