Bistriţa-Năsăud: Şezătoare şi târg al meşteşugarilor la ”Noaptea Muzeelor”, completate cu teatru şi dans

1
Foto: Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud/Facebook.com

Noaptea Muzeelor” la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va aduce, la ediţia din acest an, atmosfera unei şezători tradiţionale, un târg al meşteşugarilor, o paradă cu uniforme militare de epocă, dar şi spectacole de teatru şi dans, potrivit comunicatului de presă remis de instituţia de cultură.

Publicul de toate vârstele este aşteptat sâmbătă, începând cu ora 16,00, la muzeul din Bistriţa, porţile rămânând deschise până la miezul nopţii.

Din program fac parte un târg al meşteşugarilor, organizat cu sprijinul Asociaţiei „Produs în Bistriţa-Năsăud” şi o şezătoare tradiţională, destinată în principal copiilor, în cadrul căreia aceştia vor afla noţiuni de folclor şi simbolistică românească, vor învăţa câteva tehnici de cusătură folosite pentru înfrumuseţarea straielor populare, le vor descoperi semnificaţiile şi legendele.

Vezi și Eclipsă totală de Lună în noaptea de duminică spre luni pentru Americani

Portul tradiţional se va îmbina cu o expoziţie şi o paradă de uniforme şi echipamente militare româneşti, germane şi maghiare din cele două războaie mondiale, eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia „Transylvanian Diggers” din Cluj-Napoca.

Vizitatorilor le mai sunt pregătite spectacole de dans, muzicale şi de teatru, „vânători de comori”, dar şi acces liber la toate expoziţiile temporare şi permanente ale muzeului.

Pe lângă muzeul din Bistriţa, vor mai fi deschise spre vizitare Casa Argintarului, Muzeul Grăniceresc Năsăudean şi Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi.

 

 

Sursa: agerpres

un comentariu

  1. […] „Noaptea Muzeelor” la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va aduce, la ediţia din acest an, atmosfera unei şezători tradiţionale, un târg al meşteşugarilor, o paradă cu uniforme militare de epocă, dar şi spectacole de teatru şi dans, potrivit comunicatului de presă remis de instituţia de cultură. Publicul… Cititi mai multe aici: Bistriţa-Năsăud: Şezătoare şi târg al meşteşugarilor la ”Noaptea Muzeelor”, completate … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here