Patru licee din țară au câștigat finanțări în cadrul competiției „Bani pentru școala ta”

0
bani-pentru-școala-ta-1-colegiul-avram-iancu-stei-bihor

Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei din Bihor a câștigat a cincea ediție a competiției naționale de educație financiară „Bani pentru școala ta™”, potrivit site-ului oficial al Junior Achievement România. Instituția, clasată pe primul loc în cadrul competiției, va primi o finanțare de 2.613 de euro, echivalentă cu EUROpunctele câștigate. 

De asemenea, Colegiile Naționale „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, „Octav Onicescu” din București și „Nicolae Titulescu” din Pucioasa au câștigat cele 3 finanțări în valoare de 1.000 euro oferite celor 3 instituții de învățământ care au obținut primele câte 1.000 de puncte.

Finanțările obținute vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea unităților școlare prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale.

Citește și: UBB cere Ministerului Educației revizuirea „unor mecanisme aberante” care împiedică cercetarea din universitățile românești

A cincea ediție a competiției Bani pentru școala ta™ s-a desfășurat pe o perioadă de 5 săptămâni (24 aprilie – 28 mai), timp în care peste 35.000 de elevi, profesori, părinți și alți susținători au accesat trainingurile BaniIQ™ și Banii pe net™, câștigând EUROpuncte pentru liceele pe care le susțin. Aceștia au dobândit informații de bază despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca – modulul BaniIQ™. De asemenea, ei au învățat despre e-commerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite în cadrul modulului Banii pe net™.

Competiția Bani pentru școala ta™ este organizată de Junior Achievement (JA) România, și face parte din Programul național de educație financiară, modulele BaniIQ™ și Banii pe net™, realizate cu sprijinul financiar al Visa și băncilor partenere.

Mai multe informații despre competiție, traininguri, premiu și regulamentul de participare găsiți pe www.banipentruscoalata.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here