Prezență de peste 97% la prima probă din cadrul Evaluării Naționale

0
ocuparea-ocupare-naționale-Educatie-examen-definitivare

Prezența la proba de limba și literatura română de luni din cadrul Evaluării Naționale a fost de 97,33%, potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale.

Dintre cei 144.928 de candidați înscriși, au fost prezenți 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidați (2,67%), în timp ce 4 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Astăzi absolvenții au susținut proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale.

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi între orele 16,00 și 20,00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iunie.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

MEN reamintește că media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (reprezentând 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here