Universitatea Dunărea de Jos din Galați scoate la concurs peste 3300 de locuri

0
universitatea-dunarea-de-jos-galati

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi va scoate la concurs pentru anul universitar 2017-2018 un număr de 1.748 de locuri pentru licenţă la buget şi aproximatix 1.600 cu taxă, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie – 266 la buget şi 72 la taxă, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică – 250 de locuri la buget şi 128 la taxă, Facultatea de Inginerie – 210 la buget şi 142 de locuri la taxă. Urmează Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 158 de locuri bugetate/ 189 la taxă, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor – 130 buget/ 173 taxă, Facultatea de Litere – 125 buget/ 253 taxă, Facultatea de Arhitectură Navală – 100 buget/ trei locuri la taxă, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie – 100 buget/ 244 taxă, Facultatea de Ştiinţe Juridice, sociale şi politice – 99 buget/ 79 taxă, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi cea de Ştiinţe şi Mediu- câte 75 de locuri fiecare la buget şi 182, respectiv, 43 la taxă.

La Facultatea de Artă sunt cele mai puține locuri la buget– 30, împărţite, în mod egal la specializările artele spectacolului, canto şi arte plastice.

Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie va avea o specializare inedită, Artă sacră, care va pregăti restauratori pictură şi biserici şi are, pentru prima dată la Galaţi, repartizate opt locuri la buget şi 22 la taxă.

Citește și: Patru medalii de aur pentru USV Suceava la Salonul de Inventică Timişoara

Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila scoate la concurs 130 de locuri la buget şi 55 la taxă pentru specializările inginerie mecanică, inginerie şi management, ingineria mediului şi agronomie.

Candidaţii care doresc să devină studenţi ai Universităţii Dunărea de Jos pot să îşi exprime opţiunea de preînscriere la facultăţi utilizând internetul, fie de acasă, de la birou, sau chiar de pe telefonul mobil. Pe site-ul www.admitere.ugal.ro s-a deschis deja opţiunea de preînscriere la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, opţiune care va rămâne funcţionabilă până în ultima zi de încriere la universitate.

Cine optează pentru sistemul de preînscriere beneficiază şi de o reducere de 10% din taxa de înscriere la facultate, taxă care se menţine la nivelul celei de anul trecut, respectiv de 150 lei per facultate, indiferent de numărul specializărilor pentru care se optează din cadrul respectivei facultăţi.

Sursă foto: www.presagalati.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here