Apel pentru donarea de sânge la Cluj

0

În contextul epidemiei COVID-19 și criza cu care se confruntă sistemul medical, se simte nevoia acută de a suplini lipsa de sânge în spitalele din întreaga țară. Universitatea Babeş-Bolyai a exprimat public un apel de solidaritate în acest sens.

Potrivit autorităților din partea instituției, unităţile medicale subliniază constant nevoia de sânge şi imposibilitatea centrelor de transfuzie din întreaga ţară de a răspunde cererilor care vin, în ultimele săptămâni, din partea spitalelor.

550 de candidaţi au fost admişi cu media 10 la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Din declarația rectorului Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David:

Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David

„Universitatea Babeş-Bolyai lansează, în această perioadă, un apel la solidaritate adresat tuturor membrilor comunităţii care pot dona sânge. Deplasarea la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, pentru donare de sânge, este considerată o urgenţă şi trebuie să fie menţionată ca atare în declaraţia pe proprie răspundere, în care trebuie să fie precizat şi traseul deplasării. Acum e nevoie să dovedim că ne putem mobiliza şi în afara evenimentelor planificate din timp, că putem acţiona ca o comunitate responsabilă în situaţii de urgenţă. Apelul nostru nu e adresat doar celor care au domiciliul în Cluj, ci şi studenţilor noştri din alte localităţi, care pot dona la centrele de transfuzii din judeţele lor”. 

Vezi care este purificatorul de aer cel mai bun pentru casa ta

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here