Angajabilitatea studenților și antreprenoriat

0

Promovarea angajabilităţii studenţilor şi antreprenoriatul sunt subiecte de interes major pentru mediul academic global.

Subiecte care au reunit liderii a zeci de universităţi din optsprezece state la cea de a 12 – a ediţii a Conferinţei generale a Asociaţiei Universităţilor din Asia şi din Pacific (AUAP) cu tema: Rolul universităţilor în promovarea angajabilităţii studenţilor şi antreprenoriatului, eveniment care a avut loc în perioada 7-9 noiembrie, în Coreea de Sud, Daegu Health College.

Citiți și Elevii români sunt cei mai buni din Uniunea Europeană, la matematică

Rectorul Universităţii “Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ, a reprezentat, în calitate de membru al bordului executiv al AUAP, interesele educaţiei superioare din România.

prima

Domnia sa a subliniat nevoia adaptării permanente a universităţilor la piaţa globală, rolul de liant pe care trebuie să îl îndeplinească o universitate antreprenorială între diferitele companii precum şi necesitatea programelor de studii de antreprenoriat.

În urmă cu un an, la întâlnirea ocazionată de celebrarea a 20 de ani de existenţă a AUAP, eveniment care a avut loc în Thailanda, Universitatea internațională Tehnologică Suranaree din orașul Nakhon Ratchasima, domnul Rector, prin discursul său, anticipând parcă tema ediţiei din acest an a Conferinţei AUAP, a atras atenţia asupra modelului antreprenorial şi abordării de business pe care orice universitate trebuie să le adopte pentru a avea succes.

Cu această ocazie, Universitatea “Danubius” a semnat un nou parteneriat de cooperare internaţională cu Lyceum of the Philippines University.

semnare_parteneriat

Șansa studenților

“Copacul promisiunilor” a fost ultimul popas din agenda conferinţei, fiecare lider al universităţilor prezente lăsând o promisiune în ramurile acestei minunate tradiţii.

Promisiunea Rectorului Universităţii “Danubius”: Visul Universităţii “Danubius” devine realitate!

Amintim faptul că Asociaţia Universităţilor din Asia şi din Pacific (AUAP) este o organizație non-guvernamentală înființată în urmă cu 21 de ani cu scopul de a deveni o platformă valoroasă de interacțiune și colaborare între membrii săi în vederea dezbaterii și găsirii de soluții  problemelor cu care se confruntă educația superioară într-o lume globalizată.

Sursa: Universitatea Danubius

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here