Ambasada Franţei oferă burse de studiu în Franţa tuturor românilor

0

Ambasada Franţei împreună cu Institutul Francez din România au deschis programul de înscriere pentru programele de Masterat, Doctorat şi de Studii Postdoctorale. Programele sunt adresate doar cetăţenilor români din toată ţara, dornici de studii la un nivel ridicat şi care vor dori să revină în ţară cu un plus de cunoştinţe.

În fiecare an, prin acest tip de program, pleacă în Franţa în jur de 50 de absolvenţi de studii superioare. Majoritatea se duc acolo pentru studiile de Masterat, cam 20 de masteranzi anual, unul, doi la studii Doctorale şi în jur de 5 pentru studii Postdoctorale.

Trebuie menţionat faptul că Institutul francez este dispus să colaboreze cu absolut toate universităţile din ţară şi sunt în căutare permanentă de noi colaboratori. Speră ca pe viitor şi oraşele fără centre univerisitare mari să coopereze cu ei.

Bursa de studiu franceză acoperă toate taxele şcolare, de cazare sau sociale. Practic, studenţii trebuie să aibă la ei doar banii de buzunar, luând în considerare oraşul în care ajung. Bineînţeles că în Paris costurile vor fi mai mari decât într-un oraş mai mic, iar bugetul de cheltuială trebuie calculat în funcţie de asta.

Mai mult, avantajul acestui tip de bursă este dat şi de uşurinţa cu care te poţi caza. O agenţie se va ocupa de toate demersurile de cazare, astfel încât orice student străin să poată beneficia de reducere. Aceste demersuri se pot face chiar înainte ca studentul să ajungă acolo, el venind direct la cazarea stabilită.

burse-frantaCum aplic?

Dacă eşti interesat să aplici pentru un astfel de program, PedagoTeca.ro îţi pune la dispoziţie următorul formular de înscriere pe care după ce l-ai completat, trebuie să-l trimiţi la adresa menţionată acolo, împreună cu un CV şi o scrisoare de intenţie, toate în limba franceză, până pe 28 februarie 2017.

Succes!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here