miercuri, 4 decembrie 2024

CELE MAI CITITE

Adoptă responsabil: sfaturi despre câini și îngrijirea lor

Studenții de la Universitatea din București, de la masterul ”Producție multi-media, audio și video” (PMAV), din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, au realizat un reportaj informativ despre adopția responsabilă. 

Primiți cu căldură de cei de la Adăpostul Speranța din București, cei trei studenți au realizat un reportaj despre adoptatul responsabil, mai exact: ce înseamnă să adopți, cum știi ce câine ți se potrivește și care este procesul unui adopții.

După o serie de întrebări adresate administratorului adăpostului, Anca Tomescu, studenții au aflat poveștile unor căței mai puțin norocoși, aduși într-un stadiu grav, dar fiind salvați într-un final de cei de la adăpost.

Povestea câinilor abandonați

Dacă ar avea glas, ar avea multe sa ne spună, însă aflam poveștile acestor cățeluși de la cei care le-au oferit un refugiu, o mângâiere și chiar o familie. Câinii abandonați ajung, în cel mai fericit caz, într-un adăpost, care le este casă până când cineva ii va duce „acasă”. Cei ce își doresc un membru necuvântător în familia lor pot vizita un adăpost de animale, de unde pot pleca cu un prieten pe viaţă.

- Publicitate -

”În principiu, adopția în adăpostul Speranța este foarte simplă la prima vedere. Trebuie să vii să te cunoști cu câinele și câinele trebuie să te placă. Există un chestionar pe care noi îl dăm celor care vor să adopte să-l completeze. Chestionar care ne ajută pe noi, cei din adăpost, să-ţi recomandăm un anumit tip de câine sau să-ți spunem nu-ți lua câine că nu e cazul.” spune Anca Tomescu, administrator Adăpostul Speranța

În reportajul studenților găsiți informații despre: adopție, hrănirea câinilor, procesul de adopție dar și povești triste ale unor cățeluși, de ex: povestea lui Lăbuș, câinele cu trei picioare.

Citește și: Studiu: un an pentru un câine are de fapt aproximativ 30 de ani în „ani umani”

Dresajul și adopția responsabilă

În plus, studenții au discutat și cu dresorul adăpostului, despre educația unui câine și dresarea lui:

”Dacă-l iei pe partea asta de foarte multă iubire şi dragoste, nu există reguli. Când nu există reguli, câinele poate să dezvolte probleme şi să-şi facă regulile după bunul plac şi atunci e foarte bine să încerci să adopţi şi nişte reguli cu el, ce are voie şi ce nu are voie să facă, orele de ieşit afară, orele de masă” spune Robert Munteanu, dresor de câini.

- Publicitate -

Iar la finalul reportajului, studenții au stat de vorbă cu o persoană care a adoptat două cățelușe dintr-un adăpost și descrie cum s-a schimbat viața ei după adopția cățelușelor. ”Am realizat cât de iubitori sunt cățeii adoptați, deoarece aceștia simt că tu i-ai salvat și le-ai oferit o viață mult mai bună decât puteau să aibă” spune Alexandra, stăpâna celor două cățelușe adoptate.

Pentru mai multe detalii vă recomandăm să urmăriți videoclipul de mai jos: 

- Publicitate -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE