Admitere fără examen la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iași

Admiterea la toate domeniile facultăţilor USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat

1
anosr-liga-studenților-iași-studenți-basarabia

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi a decis eliminarea taxei de înscriere la admiterea din luna iulie şi, totodată, a examenului pentru admiterea la facultatea de Medicină Veterinară.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului de Administraţie din dorinţa de a veni în sprijinul absolvenţilor de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăţi ale universităţii.

Astfel, candidaţii vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere care, în anii anteriori, era de 150 de lei pentru fiecare domeniu.

Prorectorul USAMV Iaşi, Costel Samuil, a declarat că s-a decis eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară din cauza pandemiei de coronavirus.

„Admiterea la toate domeniile facultăţilor USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Este vorba de nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%”, a explicat Costel Samuil.

Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie se va desfăşura înscrierea candidaţilor pentru admiterea la licenţă, din sesiunea iulie, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină veterinară. În aceeaşi perioadă, 13 – 24 iulie, se va desfăşura înscrierea pentru Învăţământul la Distanţă (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Horticultură şi Zootehnie.

Evoluția studiilor în străinătate în contextul COVID: UK vrea să limiteze locurile pentru studenții străini; 73% dintre tineri vor să studieze în continuare în străinătate

În perioada 6 – 20 iulie se va desfăşura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură şi Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de către USAMV Iaşi este de 1.315, dintre care 850 locuri sunt finanţate de la buget.

USAMV Iaşi oferă posibilitatea candidaţilor de a se înscrie şi online, pe platforma universităţii.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here