138.104 candidaţi au susținut proba obligatorie la Bacalaureat

0
Bacalaureat-
Bacalaureat

Un număr de 138.104 candidaţi au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, iar 5.935 de candidaţi nu s-au prezentat la această probă, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării într-un comunicat remis presei.

„Astăzi, 24 iunie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie – iulie 2020. 138.104 candidaţi au susţinut proba scrisă, iar 5.935 de candidaţi nu s-au prezentat. Dintre aceştia, 57 se află în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37.3 grade C”, afirmă sursa citată.

Potrivit MEC, au fost eliminaţi de la proba de miercuri pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidaţi.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15,00, pe site-ul dedicat, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12,00.

„În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui”, afirmă MEC.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12.00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here