150 de elevi focșăneni au învățat să se spele corect

1
elevi-romani-droguri-ana

Peste 150 de elevi focşăneni au putut vedea cu ajutorul tehnologiei microbii care trăiesc pe mâinile lor şi au învăţat să se spele corect în cadrul unui eveniment desfăşurat luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani, dedicat Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor.

„Igiena mâinilor se referă atât la cadrele medicale, cât şi la restul populaţiei. Este primul eveniment de acest fel în care sunt implicate persoane din afara unităţii noastre medicale şi mi-aş dori ca astfel de manifestări să devină o tradiţie. Vrem să transmitem un mesaj, anume cât de importantă este igiena mâinilor nu numai în spital, dar şi acasă”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog al spitalului judeţean, Diana Stoica.

Cu ajutorul unui dispozitiv special cu lampă UV, folosind un gel fosforescent care mimează apa şi săpunul sau dezinfectantul în cazul spitalelor, elevii au putut vedea cu ochii lor cum bacteriile supravieţuiesc chiar şi atunci când ei consideră că s-au spălat pe mâini.

Citește și Meseria de dascăl aflată în topul celor mai stresante profesii

„Ne place sau nu, marea majoritate a infecţiilor nosocomiale se transmit prin intermediul mâinilor noastre. Igiena mâinilor e importantă în fiecare zi. Infecţiile de astăzi sunt transmise cu germeni din ce în ce mai rezistenţi la antibiotice. De multe ori nu ştim sau omitem să facem o spălare corectă a mâinilor şi astfel ne putem îmbolnăvi uşor sau putem transmite boli altora. Împreună putem să reducem aceste infecţii”, a precizat medicul epidemiolog.

Acesta a comparat igiena mâinilor cu purtarea unei centuri de siguranţă.

„Suntem conştienţi atunci când ne urcăm la volan că trebuie să purtăm centura de siguranţă pentru a preveni un accident, un eventual deces. Aşa este şi cu igiena mâinilor. Aş vrea să devină ca un reflex igiena mâinilor, aşa cum este purtarea centurii de siguranţă”, a spus Diana Stoica.

La eveniment au participat elevi de gimnaziu şi liceu, pacienţi şi aparţinători ai acestora, precum şi cadrele medicale din spital.

În fiecare an, pe 5 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii sărbătoreşte Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, prin diverse acţiuni menite a conştientiza importanţa igienei mâinilor. Campania din acest an s-a desfăşurat sub sloganul „Îngrijiri curate pentru toţi – Este în mâinile noastre”.

Citește și Sufletul educatoarei

un comentariu

  1. […] Peste 150 de elevi focşăneni au putut vedea cu ajutorul tehnologiei microbii care trăiesc pe mâinile lor şi au învăţat să se spele corect în cadrul unui eveniment desfăşurat luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani, dedicat Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor. “Igiena… Cititi mai multe aici: 150 de elevi focșăneni au învățat să se spele corect […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here