Profesorii îşi vor putea reduce numărul de ore fără diminuarea salariului 

2

Profesorii sau învăţătorii cu o vechime în domeniu de peste 25 de ani îşi pot reduce cu două ore pe săptămână norma didactică de predare-învăţare, fără diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.  

Legea a fost adoptată luni în Senat.

Propunere legislativă pentru modificarea art. 262 din Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, dar şi fostul ministru Liviu Pop.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea alin (4) al art 262 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, propunându-se eliminarea sintagmei -cu încadrarea în bugetul aprobat”, astfel încât norma didactică de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic de predare şi instruire practică cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori să se poată reduce cu două pre săptămânal, fără diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.
„Norma didactică de predare-învăţare-evaluare prevăzută la alom 3 lit c, d şi e pentru personalul didactic de predare şi de instruire practică cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului”, prevede completarea adusă articolului 262 din lege.

Citeşte şi: Ministerul Educației taie locuri de la liceu și le mută la învățământul profesional

 

2 comentarii

  1. […] Profesorii sau învăţătorii cu o vechime în domeniu de peste 25 de ani îşi pot reduce cu două ore pe săptămână norma didactică de predare-învăţare, fără diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.   Legea a fost adoptată luni în Senat. Propunere legislativă pentru modificarea art.… Cititi mai multe aici: Profesorii îşi vor putea reduce numărul de ore fără diminuarea salariului  […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here