5 destinații turistice necunoscute și accesibile

2

Vara este deja aici așa că majoritatea ne gândim unde să mergem anul acesta într-o vacanță la plajă. Chiar dacă pare puțin cam târziu pentru a mai planifica un concediu de succes, nu trebuie să vă îngrijorați deoarece o mulțime de destinații superbe și avantajoase pentru fiecare buzunar sunt gata să vă primească. Pentru puțină inspirație, am prezentat mai jos un top al celor mai frumoase destinații la plajă în Europa în care îți poți petrece timpul de relaxare alături de cei dragi.

1. Pescara, Italia

O destinație mai puțin cunoscută de români, dar care te poate surprinde  încă de la primele imagini pe care le vezi. Pescara are deschidere la 16km de plajă la Marea Adriatică, începând din Pescara până la Montesilvano sau Terramo (nord) și Francavilla (sud). O excursie de o zi în unul dintre satele pitorești de la poalele munților, Sulmona sau L’Aquilla poate să fie o variantă alternativă de activități pentru aceasta vacanță deoarece la 40 minute distanță de Pescara se afla Parcul Național și regiunea muntoasă Abruzzo. Pescara este și un oraș al petrecerilor, barurile și cluburile de pe coastă fiind deschise până dimineață.

Datorită tarifelor mici la zboruri, puteți adăuga Pescara pe lista dumneavoastră pentru o evadare de câteva zile la plajă fără să scoateți prea mulți bani din buzunar.

2. Galicia și insulele Cies, Spania

Dacă nu ați auzit de celebra plajă Rodos până acum a sosit momentul ideal să o descoperiți. Aceasta a fost declarată în anii trecuți ca fiind cea mai frumoasă plajă din lume. Plaja se află într-o rezervație naturală de o frumusețe rară și în care puteți ajunge ușor doar cu ferryboat-ul (nu există cazări).

Fiind de asemenea o plajă puțin cunoscută este oportunitatea ideală de a descoperi noi teritorii cu care vă puteți face prietenii geloși.

3. Budapesta , Ungaria

Chiar dacă nu este o zonă unde v-ați putea bucura de plajă și nisip, această metropolă te poate surprinde maxim în luna iulie. Băile Széchenyi din parcul orașului, o partidă de șah plutitor sau parcurile de distracții sunt activități unice de care vă puteți bucura în timpul unei vacanțe incomparabil. Însă o călătorie în capitala ungară nu ar fi completă fără o plimbare pe Falk Miksa, una dintre străzile renumite de pe glob, pentru numeroasele muzee și magazine de antichități, unde vei putea să scormonești printre amintiri și obiecte din fosta epocă socialistă.

Citește și Malaria,boala țânțarilor, și-a găsit leacul

4. Insula Kos, Grecia

O fâșie de 10 kilometrii de nisip alb care îmbină perfect influențele venețiene cu cele otomane este ideală pentru a vă răsfăța în soare și pentru a savura briza mării Egee. Fiind o insula care se bucură de dimensiuni considerabile vă puteți bucura de o experiență turistică  în locuri necălcate de turiști sau nu foarte aglomerate. Ce părere aveți despre o plajă doar pentru dumneavoastră?

5. Santorini, Grecia

O destinație destul de popular, care nu poate descrie mai bine atmosfera din Grecia, este insula Santorini. Străduțe tradiționale, plajele unice cu nisip negru, apusuri de soare excelente și un pahar de vin sunt doar câteva dintre atracțiile care vă pot determina să vă rezervați de pe acum un bilet de avion pentru o astfel de vacanță. Santorini este locul ideal fie că vine vorba de o vacanță cu familia și cei mici, fie că vă doriți un simplu weekend de relaxare cu persoana iubită.

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here