30 de specializări universitare propuse spre desfiinţare

1
universitate

30 de specializări sau programe de studii universitare de la opt universităţi au fost propuse pentru a intra în lichidare începând cu anul universitar 2017-2018, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, publicat pe site-ul edu.ro.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre a Guvernului privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2017 – 2018. Potrivit documentului, 30 de specializări de la opt universităţi ar urma să intre în lichidare, adică sunt specializări pentru care nu se va mai organiza admitere.

Universitatea din Oradea

Astfel, la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, domeniul de licenţă „Arte vizuale”, vor intra în lichidare specializările „Arte plastice (sculptură)” şi „Conservare şi restaurare”.

Citește și: Și în acest an UPB va organiza concursul de admitere la specializarea Inginerie Medicală

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, de la domeniul de licenţă „Ingineria mediului” intră în lichidare specializarea „Ingineria şi protecţia mediului în industrie”, în timp ce de la domeniul de licenţă „Inginerie industrială” dispare specializarea „Ingineria şi managementul calităţii”. Tot la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, la Facultatea de Istorie şi Geografie, la domeniul de licenţă „Istorie”, în anul universitar 2017-2018 nu va mai exista specializarea „Muzeologie”, potrivit edu.ro.

Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti

La Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Economice din Braşov, domeniul de licenţă „Economie şi afaceri internaţionale”, va intra în lichidare specializarea „Economie şi afaceri internaţionale”, învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă (IF şi IFR), în timp ce de la domeniul de licenţă „Finanţe” va dispărea specializarea „Finanţe şi Bănci” (IF şi IFR). La aceeaşi universitate, la Facultatea de Istorie, dispare specializarea „Istorie” (IF şi IFR), în timp ce la Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj-Napoca, domeniul de licenţă „Administrarea afacerilor”, nu va mai fi specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor” (IF şi IFR).

Se renunţă la Geografia Turismului la Sibiu și la Management Turistic la Timişoara

De asemenea, la Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu, domeniul de licenţă „Geografie”, nu va mai fi specializarea „Geografia turismului”. În acelaşi timp, de la Facultatea de Management Turistic şi Comercial din Timişoara, domeniul de licenţă „Administrarea afacerilor” , va dispărea specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor” (IF şi IFR).

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice – Târgu Jiu a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti

De la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice – Târgu Jiu a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, domeniul de licenţă „Administrarea afacerilor”, va dispărea specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor”, la fel şi „Economia mediului”, din domeniul de licenţă „Economie”. La Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Facultatea de Economie şi Administrarea afacerilor, domeniul de licenţă „Finanţe”, va fi lichidată specializarea „Finanţe şi bănci” (IF şi ID), în timp ce de la Facultatea de Relaţii internaţionale şi Administraţie, cu domeniul de licenţă „Ştiinţe administrative”, dispare specializarea „Poliţie locală”.

Universitatea Politehnica din Bucureşti

Potrivit aceluiași proiect guvernamental, Universitatea Politehnica din Bucureşti nu va organiza admitere în anul universitar 2017 – 2018 la specializările sau programele de studii universitare de licenţă „Inginerie medicală” și „Inginerie mecanică” în limba germană, ci doar pentru cele în limbile franceză şi engleză.

Sursa foto: www.adevarul.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here