asd
Acasă Actualitate 25 iulie este ultima zi de înscriere la şomaj pentru absolvenţii de...

25 iulie este ultima zi de înscriere la şomaj pentru absolvenţii de liceu, promoţia 2017

1
tabel somaj

25 iulie este ultima zi în care absolvenţii de liceu – promoţia 2017 se pot înregistra în evidenţele Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru ca, ulterior, să poată beneficia de indemnizaţie de şomaj. Acest drept se acordă la cerere pe o perioadă de 6 luni, în cuantum de 250 de lei/lună, indiferent dacă a fost promovat sau nu examenul de bacalaureat, informează printr-un comunicat al ANOFM.

Potrivit Legii nr.76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, persoanele care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistraţi la structurile ANOFM din raza de domiciliu/reşedinţă, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă nu urmează o formă de învăţământ sau dacă nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei).

În cazul depăşirii termenului de 60 de zile de la terminarea studiilor, absolvenţii au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de toate serviciile oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, dar pierd dreptul la indemnizaţie de şomaj.

Absolvenţii sunt aştptaţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu/reşedinţă pentru a putea beneficia de informare şi consiliere profesională în vederea identificării unui loc de muncă, precum şi de facilităţi financiare. De asemenea, aceştia pot beneficia şi de cursuri de formare profesionale gratuite pentru sporirea gradului de absorbţie pe piaţa forţei de muncă.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, ale căror date de contact sunt disponibile la adresa: http://www.anofm.ro/contacteaza-ne, se mai arată în comunicatul citat.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here