2018 va aduce mai mulți bani pentru educație și… noi modificări ale Legii educației

0
liviu-pop-buget-2018-educație

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a declarat la Comisia de învățământ a Camerei Deputaților că bugetul alocat anul viitor pentru educație va fi unul dintre cele mai mari din ultimii zece ani, potrivit Agerpres. Demnitarul a mai anunţat că va începe un amplu proces de consultare cu toţi actorii din sistemul educaţional în ceea ce priveşte Legea Educaţiei Naţionale.

„Din perspectiva Legii Educaţiei Naţionale, mâine fiind Ziua Internaţională a Educaţiei, vom începe un proces amplu de consultare cu toţi actorii educaţionali, în speţă organizaţiile studenţeşti, mediul de afaceri, ONG-uri, organizaţii sindicale, profesori, Consiliul Naţional al Elevilor. Noi vrem să identificăm minim cinci puncte tari ale Legii Educaţiei Naţionale şi minim cinci puncte slabe ale acestei legi.”,  a spus ministrul potrivit publicației citate.

Citește și: O nouă emisiune TVR 3 care educă responsabilitatea față de natură. Interviu cu realizatorul emisiunii „Regatul Sălbatic”

Acesta a menționat că în paralel, MEN mai are un proiect european pentru următorii doi ani care va duce la modificarea Legii Educației Naționale în ansamblul ei.

„Jumătate din corpul legii asumate prin răspundere acum şase ani şi ceva a fost modificată prin acte normative – iniţiative legislative, ordonanţe de urgenţă, decizia CCR. Eu cred că astăzi putem să ne aşezăm la masă indiferent de culoarea politică şi să vedem ceea ce nu merge cu adevărat şi care sunt punctele din Legea Educaţiei Naţionale pe care nu le-am respectat şi le-am tot amânat la nesfârşit“, a mai spus demnitarul.

Sursă foto: www.evz.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here