În 2017 MEN a construit 40 de grădinițe noi, cu program normal

0
grădinițe-calendar-inscriere-grădinița-proiecte

Anul trecut Ministerul Educației Naționale (MEN) a finalizat construcția a 40 de grădinițe în cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.). Acestea se adaugă celor 130 de grădinițe construite în perioada 2013-2016. 

„În acest moment, alte 47 de unități de învățământ preșcolar se află în diverse stadii de execuție, termenul de finalizare estimat fiind 2018. Tot în acest an, UMPMRSU (n.r. – Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare a MEN) va lansa procedura de achiziție a lucrărilor de execuție pentru încă 156 de grădinițe. În vederea demarării și/sau finalizării acestor obiective de investiții, Ministerul Educației Naționale mizează în mod nemijlocit pe sprijinul și implicarea autorităților locale, esențiale pentru buna derulare a proiectului”, se precizează într-un comunicat de presă remis de MEN.

 

Citește și: CNEE selectează cadre didactice pentru evaluarea proiectelor de manuale școalare pentru clasele I-IV

 

Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier. Împrumutul oferit de  BDCE are o valoare de 80,75 milioane de euro. Data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2019.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here