20 martie – Ziua primăverii în Europa

2
Foto: centrulnatura.ro

Ziua primăverii în Europa (Spring Day in Europe), marcată odată cu echinocţiul de primăvară, la 20 martie, reprezintă o oportunitate pentru tineri, ca cetăţeni ai Europei de mâine, de a-şi împărtăşi experienţele de zi cu zi.

Confruntată cu neîncrederea din partea tinerilor, Comisia Europenă şi-a propus ca prin manifestările prilejuite de Ziua primăverii în Europa să consolideze dezbaterile şi dialogul cu scopul de a promova cunoştinţele despre Uniunea Europeană şi funcţionarea instituţiilor sale. Un dialog stabilit între elevi, profesori şi funcţionarii Uniunii Europene le permite tinerilor să se informeze despre problemelor europene şi să le integreze în programul lor de studii, potrivit www.cedefop.europa.eu/en/events/spring-day-europe.

Primăvara europeană a devenit un prilej unic pentru tineri de a se informa cu privire la temele europene şi de a-şi face auzită vocea, împărtăşind experţilor şi personalităţilor din UE propria lor viziune despre Europa.

Vezi și SNSPA: Până pe 3 iunie, activităţile didactice se vor desfăşura online; din 6 iunie – în format fizic

În şcolile din întreaga Europă au fost organizate în fiecare an o serie de acţiuni, precum: dezbateri şi întâlniri cu experţi (personalităţi din UE, autorităţi locale etc.), dezbateri şi discuţii online între elevi din regiuni şi ţări diferite, zile dedicate Europei, târguri europene.

 

 

Sursa: agerpres.ro

2 comentarii

  1. […] Ziua primăverii în Europa (Spring Day in Europe), marcată odată cu echinocţiul de primăvară, la 20 martie, reprezintă o oportunitate pentru tineri, ca cetăţeni ai Europei de mâine, de a-şi împărtăşi experienţele de zi cu zi. Confruntată cu neîncrederea din partea tinerilor, Comisia Europenă şi-a… Cititi mai multe aici: 20 martie – Ziua primăverii în Europa […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here