15 februarie, Ziua Mondială a cancerului în copilărie

1

Astăzi, 15 februarie 2022, sărbătorim Ziua Internațională a Cancerului în Copilărie-ICCD, Ziua Mondială împotriva Cancerului la Copii, un moment global stabilit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a sensibiliza publicul cu privire la cancerele din copilărie și pentru a-și exprima sprijinul pentru copiii și adolescenții bolnavi de cancer, pentru cei care s-au recuperat și pentru toate familiile lor.

Aproximativ 400.000 de cazuri noi de cancer infantil sunt diagnosticate în întreaga lume în fiecare an.

Cu această ocazie, în întreaga lume, 176 de asociații de părinți active în 93 de țări și 5 continente, unite în rețeaua globală Childhood Cancer International (Cci), organizează evenimente științifice pentru a promova teme și provocări relevante pentru cancerul la copii.

Majoritatea copiilor și tinerilor care suferă de aceasta trăiesc în țări cu venituri mici și medii. Pentru ei, tratamentul este adesea indisponibil sau inaccesibil. Potrivit datelor raportate de Asociația Italiană de Hematologie și Oncologie Pediatrică (AIEOP), doar aproximativ 20-30% dintre acești copii supraviețuiesc, comparativ cu peste 80% în țările cu venituri mari.

„Este esențial să se asigure echitatea accesului la îngrijire pentru toți copiii, dar este la fel de important ca acești pacienți speciali să fie plasați în mâinile experților profesioniști capabili, care lucrează în centre foarte specializate, capabile să ofere îngrijirea adecvată pentru fiecare caz în parte”, a comentat Arcangelo Prete, președintele Aieop.

Fiagop vă invită și să vă alăturați #throughourhands, o inițiativă lansată pe site-ul web al Zilei Mondiale, care își propune să îndrepte atenția asupra necesității urgente de a îmbunătăți ratele de recuperare în țările cu venituri mici.

În perioada 15-28 februarie va avea loc, de altfel, inițiativa „Vreau o pungă de bine”, dedicată donării de sânge și trombocite.

citește și: Muzeul Baloanelor, primul muzeu de baloane 100% biodegradabile din Roma

 

un comentariu

  1. […] Astăzi, 15 februarie 2022, sărbătorim Ziua Internațională a Cancerului în Copilărie-ICCD, Ziua Mondială împotriva Cancerului la Copii, un moment global stabilit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a sensibiliza publicul cu privire la cancerele din copilărie și pentru a-și exprima sprijinul pentru copiii și… Cititi mai multe aici: 15 februarie, Ziua Mondială a cancerului în copilărie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here