1.500 de profesori solicită acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică întregului personal didactic

2

1.500 de cadre didactice din județul Vâlcea au semnat pentru susținerea demersului Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, prin care se cere ca întregul personal didactic din învățământ să beneficieze de sporul de suprasolicitare neuropsihică, a anunțat liderul Sindicatului Personalului din Învățământul Preuniversitar (SPIP) Vâlcea, Florin Popa.

Potrivit acestuia, demersurile liderilor profesorilor vin în contextul în care, în prezent, doar personalul didactic de predare beneficiază de acest spor.

Citește și Cum poți fi profesor pentru copiii defavorizați

“Având în vedere că, în conformitate cu art. 16 din Legea nr.153/2017, doar personalul didactic de predare beneficiază de sporul de încordare neuropsihică, susținem demersurile Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, prin care se cere ca întreg personalul didactic din învățământ să beneficieze de acest spor. Este vorba de personalul didactic din Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, personalul didactic de conducere, de îndrumare și control, precum și personalul didactic auxiliar. În acest sens, sindicatul nostru tocmai a finalizat strângerea a 1.500 semnături de la membri de sindicat care susțin acest demers”, se arată într-un comunicat al liderului SPIP Vâlcea.

Lista cu cele 1.500 de semnături va fi depusă la Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret zilele următoare.

2 comentarii

  1. […] 1.500 de cadre didactice din județul Vâlcea au semnat pentru susținerea demersului Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, prin care se cere ca întregul personal didactic din învățământ să beneficieze de sporul de suprasolicitare neuropsihică, a anunțat liderul Sindicatului Personalului din Învățământul Preuniversitar (SPIP) Vâlcea,… Cititi mai multe aici: 1.500 de profesori solicită acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică întregului persona… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here