Ministrul Educație vrea să impună schimbări legislative în privința meditațiilor

1

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, afirmă că este de neacceptat ca elevii să fie meditați chiar de către profesorul lor de la clasă sau să facă orele de after school cu învățătoarea lor și afirmă că ar fi necesare anumite reglementări legislative în acest sens.

În opinia ministrului, meditațiile reprezintă un fenomen extrem de complex, care ar trebui analizat corespunzător și luate anumite măsuri.

“Nu este etic”

“În legătură cu meditațiile, aici fenomenul este mult mai complex și noi îl privim în mod corespunzător. Sigur, nu putem să învinovățim profesorii, sau numai profesorii. În egală măsură, sunt foarte mulți părinți care fac presiune asupra profesorilor pentru aceste ore de meditații în particular. (…) Am discutat de multe ori în minister că nu este etic, și acest lucru va trebui să îl precizăm foarte clar și în lege, deși este exprimat prin ordin de ministru, ca elevii din clasa profesorului să fie meditați de acest profesor. Acest lucru mi se pare că este de neacceptat. Așa cum este de neacceptat mi se pare și faptul că o învățătoare de la o clasă își ia copiii la propriul after school. Și acest lucru nu ar avea ce căuta, pentru că de asemenea creează suspiciunea, cel puțin, că elevii aceia sunt preferențial tratați. Și acest lucru nu trebuie să existe în școală”, a spus ministrul Educației, joi, la Cluj, într-o conferință de presă.

Ecaterina Andronescu a afirmat că anumite schimbări legislative se impun, deoarece în viața de zi cu zi au apărut situații care obligă ministerul să ia decizii.

Citește și Repetenția din clasa I, propusă de Andronescu, scoate părinții în stradă

un comentariu

  1. […] Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, afirmă că este de neacceptat ca elevii să fie meditați chiar de către profesorul lor de la clasă sau să facă orele de after school cu învățătoarea lor și afirmă că ar fi necesare anumite reglementări legislative în acest sens.… Cititi mai multe aici: Ministrul Educație vrea să impună schimbări legislative în privința meditațiilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here