A început selecţia copiilor supradotaţi

0
școala altfel

Programul Academic de selecţie, unic în România, dedicat copiilor cu abilităţi ridicate de învăţare, a început.

Recrutarea pentru Scoala de Excelenţă 2016 – 2017 a început mai devreme anul acesta,  pentru ca elevii să poată începe acest program chiar din primele săptămâni de şcoală.

Orele suplimentare se vor desfăşura pe perioada weekend-urilor, iar în acest fel elevii  vor avea timp pentru activităţile extraşcolare (învăţat, teme) în timpul săptămânii.

Selecţia este în derulare, testările având loc permanent pentru înscrierile din anul 2016-2017. Şcoala de Excelenţă are deschisă perioada de preselecţie la nivel internaţional până pe 30 Septembrie 2016. Ea constă într-o serie de teste internaţionale, o evaluare comportamentală şi interviuri.

Ce este acest program?

Programul a fost dezvoltat de specialişti psihologi în parteneriat cu Ştiinţele Educaţiei. Şcoala de Excelenţă beneficiază de patru sesiuni de evaluare: Ianuarie 2016, Martie 2016, Iunie 2016 şi ultima care va avea loc în Septembrie 2016, elevii putând să se înscrie la oricare dintre ele.

copiilor 2Totodată, se va deschide şi selecţia pentru şcoala Leonardo Gifted School, şcoala primară Britanică Internaţională dedicată exclusiv copiilor supradotaţi.

Spre deosebire de şcolile de masă, cel mai important aspect ar fi că aici li se dă şansa copiilor supradotaţi să înveţe într-un mediu atent dezvoltat, specializat şi individualizat după nevoile fiecăruia.

Mai mult, părinţii vor beneficia de consiliere, coaching şi educaţie parentală specifică psihopedagogiei copilului gifted.

Mai multe detalii: Programul Academic Scoala de Excelenta

Programul Scoala de Excelenţă s-a dezvoltat în perioada 2010-2012, un proiect pilot cu peste 45 de copii. El s-a bucurat de un real succes, urmând ca Monica Gheorghiu, manager de proiect pe atunci, să dezvolte şi centrul non-profit Gifted Education.

Şcoala de Excelenţă este programul cu 100% satisfacţie în rândul copiilor cu abilităţi înalte, potrivit chestionarelor făcute în 2014 de către Centrul Gifted Education. Mai mult, aceştia susţineau pe atunci că ar exista un număr impresionant de aproximativ 200.000 de copii supradotaţi academic cu vârsta sub 15 ani în România.

Mai poti citi: Brexit-ul nu va afecta împrumuturile pentru studii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here