Elevii sunt scoşi să facă curăţenie în curţile şcolilor cu ocazia Zilei Curăţeniei

0

Cel mai mare proiect de implicare socială şi de strângere a deşeurile publice din ţară a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. “Let’s Do It, Romania!” are loc pe 24 septembrie în toate judeţele din ţară.

Peste două zile, elevii mai multor şcoli din ţară vor ieşi să facă curăţenie în împrejurimile şcolilor. Alături de aceştia vor fi şi profesorii care s-au înscris împreună cu elevii la proiect.

Cei care doresc să se înscrie la acţiunea de ecologizare o pot face aici sau pe aplicaţia “Let’s Do It, Romania!” pentru iPhone şi Android. Doritorii se mai pot înscrie şi la unul din punctele de înscriere disponibile până pe 24 septembrie. După ce s-au înscris, voluntarii îşi pot alege echipa şi zona în care vor să facă curăţenie.

La fel, pentru nelămuriri sunteţi rugaţi să apelaţi la call-center-ul pus la dispoziţie de organizatori sau pe pagina de Facebook “Let’s Do It, Romania!”

“Let’s Do It” şi în Moldova!

Potrivit organizatorilor, ţara noastră va coordona şi activitatea de curăţenie din Republica Moldova. “Let’s Do It, Romania!” le va asigura resursele financiare şi materiale vecinilor noştri. În acest fel, România va oferi întregul suport tehnic echipei “Hai Moldova!”, de la dezolvotarea site-ului până la realizarea aplicaţiei de raportare a deşeurilor.

Mai mult, Ziua de Curăţenie de pe 24 septembrie va continua cu o campanile de educare a elevilor în şcolile din municipiul Chişinău.

doAnul acesta proiectul se bucură şi de sprijinul Guvernului României. Cinci ministere sunt implicate în mod direct în Ziua de Curăţenie Naţională, ele fiind: Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi; Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM), va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora, spun cei de la Agerpres.

Mai multe detalii despre proiect

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inițiativa este parte din comunitatea internațională „Let’s Do It, World!”.

Conform datelor oficiale, în cei șapte ani de existență, numărul voluntarilor participanți a ajuns la 1,2 milioane, în timp ce 3.300 de persoane au descărcat aplicația dedicată „Let’s Do It, Romania!”. În același timp, 51% din totalul sesizărilor din teren au fost rezolvate.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here