Demarează cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București

„BACH by Concerts” - primul act al festivalului

0

Astăzi demarează cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București. Este prima ediție online a celui mai exclusivist eveniment de muzică cultă veche din România. Primul act al festivalului constă într-un eveniment numit „BACH by Concerts”.

Cu gândul la arta unor epoci demult apuse, dar cu rădăcinile adânc înfipte în prezent, ediția de anul acesta a Festivalului de Muzică Veche București s-a adaptat condițiilor dificile prin care trecem și a mutat toate concertele în mediul online. Astfel, toate evenimentele vor fi disponibile pentru publicul iubitor de muzică de calitate pe site-ul earlymusic.ro, în secțiunea live, și pe paginile de Facebook și Youtube – Bucharest Early Music Festival.

Proiectul „BACH by Concerts” (vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 19) face parte din seria de producții proprii ale Festivalului de Muzică Veche București. El este primul dintr-o suită de concerte ce își propune interpretarea în România a concertelor cu solist/soliști și acompaniament orchestral ale lui Johann Sebastian Bach. Interpretează violoniștii Melinda Béres, Mircea Ionescu și Rafael Butaru, clavecinista Raluca Enea, violistul Csibi Dávid, violoncelistul Ciprian Câmpean și István Csata la viola da gamba.

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020, de la ora 19, vă veți putea întâlni cu Xavier Díaz-Latorre, un mai vechi prieten al festivalului nostru. Xavier Díaz-Latorre este, de asemenea, cunoscut și pentru colaborările sale cu ansambluri renumite precum Hesperion XXI, La Capella Reial de Catalunya și Le Concert des Nations. El propune, în cadrul recitalului „La guitare du Roi”, lucrări pentru chitară și teorbă scrise în vremea regelui Ludovic al XIV-lea.

Vezi și Festivalul de Muzică Veche, un eveniment cu muzică cultă în spații culturale importante ale Bucureștiului

Ziua de duminică, 29 Noiembrie 2020, este dedicată unei regine a instrumentelor: vioara. De la ora 19, în cadrul evenimentului „Solo or 2…?”, Melinda Béres și Csibi Dávid invită publicul să asculte pagini foarte interesante, dar mai puțin titrate, din repertoriul baroc pentru vioară solo, sau duo fără acompaniament.

În ziua de Sf. Andrei (luni, 30 Noiembrie 2020) este vreme numai bună pentru povești. Astfel, de la ora 19, puteți afla istoria unui instrument fascinant, în cadrul recitalului „Viola da Gamba – The Story”. Protagoniști vor fi gambistul István Csata și clavecinista Raluca Enea.

După o pauză de 2 zile, Festivalul de Muzică Veche București va reveni din 3 Decembrie cu noi surprize pentru publicul său.

Toate concertele vor putea fi urmărite online, pe stream live, pe pe site-ul earlymusic.ro, dar și pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube – Bucharest Early Music Festival. Concertele online și repetițiile pentru acestea sunt organizate cu aplicarea strictă a reglementărilor legale în vigoare – Ordinul comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 3.142/1.495/2020 (cu anexa modificată prin Ordinul nr. 3.205/1.708/2020) privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Organizatori și sponsori

Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva și de agenția Medieval Praxis. Parteneri: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Institutul Cultural Maghiar București, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Delicatese Florescu.
Parteneri media: Radio România, Radio Trinitas, RFI, Radio Clasic, Profit.ro, Urban.ro, AgenţiadeCarte.ro, Informateca.ro.

Citește și Casoteca.ro – magazin

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here