În acest weekned are loc World Education Fair în București. În 2017 a crescut cu 12% numărul de studenți români din Marea Britanie

0
wef-2017-studenti

În acest weekend Bucureștiul devine „capitala” internațională a educației, cu ocazia prezenței a zeci de instituții de învățământ internaționale la cea de-a 27-a ediție World Education Fair (WEF). Universități, licee și centre de limbi stăine din toată lumea își vor prezenta ofertele educaționale tinerilor din București, după care vor continua periplul în mai multe orașe din țară.

În ciuda situației internaționale nefavorabile, anul trecut a crescut cu 12% numărul de studenți români care merg să-și facă studiile în afara țării, potrivit datelor comunicate de consultantul educațional IntegralEdu.

Anna Maria Papp, managerul departamentului de Universități în străinătate, IntegralEdu, ne-a spus în cadrul unei conferințe de presă că motivul principal pentru care tot mai mulți studenți aleg să își facă studiile universitare în străinătate este programa școlară adaptată cerințelor pieței. Un alt motiv invocat de studenți este posibilitatea de a face practică, dar și ajutorul pe care facultățile de acolo îl oferă studenților în acest sens.

„Anumite universități au un sistem de învățare numit «problemised learning» – tot ceea ce învață pun în practică prin intermediul proiectelor. Deci vorbim în primul rând de o nouă tehnică de învățare, apoi de oportunitatea de a face un stagiu plătit într-o companie. În al treilea rând, este ușurința de a găsi un loc de muncă, pentru că pregătirea, atât cea academică, cât și experiența dobândită în urma studiilor de licență – pentru că au un stagiu de practică pe durata studiilor – este extrem de valoroasă”, a declarat Anna Maria Papp.

Citește și: Tot mai mulți elevi români pleacă la studii în străinătate. De ce îi trimit părinții departe de casă atât de devreme?

Pe parcursul a nouă ani consultantul educațional IntegralEdu a consiliat peste 10.000 de tineri din România, interesați de studii în străinătate. La nivel internțional, grupul de firme Integral, care sărbătorește anul acesta peste 25 de activitate, a consiliat peste 100.000 de familii din Europa de Sud-Estul Europei.

„Statisticile arată un interes tot mai ridicat al tinerilor români de a se orienta către învățământul universitar din afara țării. Pentru a ne face o idee de cât de mult a evoluat acest interes de la intrarea României în UE până azi, putem da exemplul Olandei, unde de la 89 de studenți, câți erau în 2007, anul trecut s-a ajuns la peste 1600 de studenți. De asemenea, statisticile recente accesate de IntegralEdu arată că anul trecut, pentru universitățile britanice, au aplicat cu 12% mai mulți români decât în 2015. Din discuțiile pe care le-am avut până acum cu acești tineri, am observat că una dintre motivațiile care-i împing să aleagă o facultate din străinătate este siguranța că-și vor găsi mai ușor un loc de muncă după absolvire atât în străinătate cât și în România”, declară Ana Maria Papp, Manager departament Universități în străinătate, IntegralEdu.

După Marea Britanie, care de mai mulți ani este destinația de studiu preferată a românilor, aceștia mai merg către Olanda, Danemarca, Elveția, SUA. Majoritatea studenților se angajează imediat după terminarea studiilor în domeniul în care s-au pregătit.

Potrivit unui studiu realizat de publicația Britanică The Guardian, peste 80% dintre absolvenții universităților partenere IntegralEdu sunt deja angajați, la 6 luni de la absolvire, în domeniul pentru care s-au pregătit. Domeniile de studiu cu cel mai mare succes în acest sens sunt cele legate de domeniul IT, managementul afacerilor, marketing și drept.

World Education Fair – în cinci orașe din țară

Seria de evenimente din cadrul acestei ediții WEF va debuta la Timișoara pe 22 septembrie (Hotel Timisoara), urmând evenimentul din București în zilele de 23 și 24 septembrie (Athenee Palace Hilton). Pe 25 septembrie WEF va ajunge la Iași (Hotel International Iasi), pe 27 septembrie la Galați (Hotel Vega), iar pe 28 septembrie la Constanța (Hotel IBIS).

Teste de orientare profesională, burse și metode de finanțare pentru studenții români

În cadrul WEF, cei interesați vor găsi informațiile necesare despre bursele de studii și împrumuturile studențești disponibile.  De asemenea, vor putea face testele de orientare profesională dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts și se vor putea înscrie la pretestări gratuite pentru examenele IELTS și Cambridge. Pe lângă cele menționate mai sus, studenții români vor putea accesa programe Work&Travel cu pachete promoționale speciale. 

Transport gratuit cu UBER la WEF

Pentru cei care doresc să ajungă la evenimentul din București de pe 23 și 24 septembrie, IntegralEdu, în parteneriat cu UBER România, le pune la dispoziție o cursă gratuită în limita a 25 de lei. Cei interesați trebuie să își creeze un cont pe Uber.com/App și să introducă codul promoțional „wefairro”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here