VIDEO! Director OMS Europa: Vă rog, vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea afecta copiii

2
vaccin

Director OMS Europa: Vă rog, vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea afecta copiii. Dorit Nitzan, directorul pentru Situații de Urgență, OMS Europa, a făcut, joi, un apel insistent la vaccinare și a subliniat că este singurul mod în care putem opri răspândirea virusului.

 

Delegația din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aflată în România, a avut joi o întâlnire cu președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu.

Întrebat când se va încheia pandemia, directorul pentru Situații de Urgență, OMS Europa a spus că stă în mâinile noastre posibilitatea de a încheia pandemia, noi decidem, trebuie doar să acționăm.

Vezi și Un fotograf din Myanmar, laureat cu Visa d’or News la Festivalul Visa pentru Imagine

”Este timpul să lucrăm împreună, să credem în evidență, să credem în medicină și în sănătate (..) Vaccinurile administrate în România sunt aprobate, validate, cu studiile clinice încheiate. Nu am avut niciodată atât de multe persoane vaccinate cu același ser la nivel global (…) Suntem în război cu un virus care nu cunoaște granițe, limite. Nu este o creatură sofisticată, dar știe cum să supraviețuiască și următoarele variante, următoarele mutații ar putea afecta copiii, deci să fim atenți, să acționăm rapid (…) Vă rog, vă implor să vă vaccinați! (…) Fiecare viață contează, suntem aici să salvăm vieți și să salvăm viața viitoarei generații (…) Vaccinul este un scut, dacă vom fi uniți virusul nu va putea pătrunde, a spus Dorit Nitzan, directorul pentru Situații de Urgență, OMS Europa.

Dorit Nitzan nu a exclus posibilitatea apariției unei noi variante a virusului, în comunitățile în care vaccinarea este redusă.

La rândul său, președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu a explicat că vaccinul nu ne va feri să facem boala, dar vom face o formă ușoară și în felul acesta se va ridica presiunea de pe sistemul sanitar. Medicul a mai spus că trebuie implicată biserica în promovarea campaniei de vaccinare, pentru că Biserica este o forță în România.

Din delegația OMS care a participat la întâlnire fac parte: Rob Butler, Director Executiv, OMS Europa, Dorit Nitzan, Director pentru Situații de Urgență, OMS Europa

 

2 comentarii

  1. […] Director OMS Europa: Vă rog, vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea afecta copiii. Dorit Nitzan, directorul pentru Situații de Urgență, OMS Europa, a făcut, joi, un apel insistent la vaccinare și a subliniat că este singurul mod în care putem opri răspândirea… Cititi mai multe aici: VIDEO! Director OMS Europa: Vă rog, vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea a… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here