Ministrul Educației: Se conturează un prag de vaccinare de 60% la personalul școlilor, pentru a funcționa cu prezență

1
elevii-la-scoala prezenta fizica

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat la scurt timp după declarația președintelui Klaus Iohannis că pragul de vaccinare în rândul personalului didactic, astfel încât şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%. O decizie finală va fi comunicată însă vineri.

 

„Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educaţiei”, a declarat Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi seară că vacanţa şcolară nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit.

Vezi pe Informateca: Iohannis: vacanţa şcolară nu va fi prelungită

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

„Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare”, a conchis șeful statului.

un comentariu

  1. […] Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat la scurt timp după declarația președintelui Klaus Iohannis că pragul de vaccinare în rândul personalului didactic, astfel încât şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%. O decizie finală va fi comunicată însă vineri.   „Conform… Cititi mai multe aici: Ministrul Educației: Se conturează un prag de vaccinare de 60% la personalul școlilor, pentru a f… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here