Prima reuniune a Consiliului Naţional al Rectorilor a fost găzduită de Universitatea Politehnica din Bucureşti

0
Consiliul-Național-Rectorilor

Reprezentanţii universităţilor acreditate de stat şi private din toată ţara au participat joi la reuniunea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), organizată la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Printre temele abordate în cadrul reuniunii s-au numărat perspectivele cercetării ştiinţifice în România, criteriile de abilitare în raport cu cele pentru promovarea în cariera didactică, calitatea în învăţământul superior și internaţionalizarea învăţământului superior, potrvit unui comunicat de presă al Universității Politehnice din București (UPB).

Membrii CNR au mai discutat şi despre criteriile generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin pentru studenţi, fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2017 — 2018 şi finanţarea învăţământului superior.

Întâlnirea, care a fost prezidată de preşedintele CNR Sorin Câmpeanu, alături de Mihnea Costoiu, secretarul general al CNR, a beneficiat de prezenţa ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a ministrului Cercetării şi Inovării, Şerban Constantin Valeca şi a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

Citește și: Cercetătorii australieni au descoperit o metodă care face mai eficientă învățarea la matematică

 

Printre vorbitori s-a aflat şi preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, Iordan Petrescu. La finalul întâlnirii, cei aproximativ 70 de rectori prezenţi au adoptat o rezoluţie care urmează să fie făcută publică în următoarea perioadă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here