Și în acest an Guvernul României așteaptă studenții la internship

0
internship-guvernul-romaniei-studenti..

Programul oficial de Internship al Guvernului se va derula în această vară în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017. Stagiarii vor fi recrutați la Palatul Victoria, în ministere și în celelalte instituții participante la program. Numărul acestora și cuantumul burselor urmează să fie stabilite în perioada următoare. 

Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice. Pe durata programului, stagiarii vor primi o bursă lunară, din bugetul Secretariatului General al Guvernului. Numărul stagiarilor și cuantumul bursei vor fi ulterior stabilite.

Condiții de participare

  • Candidații trebuie să dețină cetățenia română la data înscrierii.
  • Aceștia trebuie să aibă vârsta maximă de 25 ani la începerea programului, fiind născuţi nu mai devreme de anul 1990. Această limitare a fost stabilită luând în considerare pragul superior de vârstă stabilit de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) şi Uniunea Europeană pentru ecartul demografic de tineret/tineri adulţi, mai precis 24 ani.
  • Referitor la studii, candidații trebuie să dețină la momentul debutului programului calitatea de student ori să fie tineri absolvenți ai unui program universitar ori postuniversitar, în țară ori în străinătate.
  • Experienţa nu este necesară pentru a participa la programul de internship, deşi poate constitui un avantaj. Candidaţii activi pe piaţa muncii (angajaţi) nu sunt eligibili pentru înscriere.
  • Limbi străine: candidații trebuie să stăpânească o limbă străină de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.).
  • Aceștia trebuie să dețină cunoștințe minime din zona tehnologiei informației, preponderent fiind necesare cunoștințe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office.
  • Candidaţii care au participat deja în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului în anii anteriori nu sunt eligibili pentru program. Se pot reînscrie, însă, toți candidații care şi-au depus candidaturile în trecut, însă au fost respinşi în urma etapelor de selecție.

Dincolo de aceste condiții generale, candidații trebuie să întrunească condițiile specifice menționate în pagina fiecărei instituţii participante, raportate la preferințele lor.

*** Acestea sunt condițiile care trebuiau îndeplinite în anii trecuți. Ele pot suferi modificări în acest an până la începerea depunerii candidaturilor. 

Istoricul programului de internship al Guvernului

Programul oficial de Internship al Guvernului a debutat în 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitățile din cadrul Palatului Victoria. În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, având ca beneficiari peste 180 de stagiari.

Citește și: Educația în Roma Antică: formarea unui bun cetățean

În 2015, alți 300 de studenţi şi tineri absolvenți au avut oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în cele 72 de instituții implicate. Pentru ediția din 2016, au fost alocate 200 de locuri la nivelul Guvernului României, ministerelor și al altor 21 de instituții publice din subordine (43 de instituții în total).

Programul Oficial de Internship 2017 este în concordanță cu capitolul „Politici în domeniul educației” din Programul de Guvernare 2017-2020. Detalii suplimentare privind Programul de Internship al Guvernului sunt disponibile pe pagina oficială http://internship.gov.ro/

Sursă foto:http://www.facebook.com/internship.gov.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here