Universitățile pot moderniza căminele, cantinele și spațiile de recreere cu fonduri din PNRR. Află câți bani se acordă acestui proiect

1
Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”. Solicitanții eligibili sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate. În cadrul acestui apel, un proiect nu poate depăși suma maximă de 4.000.000 de euro, potrivit comunicatului de presă. 

Proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, în perioada 27.07.2023 – 20.09.2023.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte pentru modernizarea infrastructurii universitare este de 116.712.500 de euro. Un proiect nu poate depăși suma maximă de 4.000.000 de euro.

Citește și: Ministrul Educației anunță investiții în infrastructura a 5600 e școli

Calendarul apelului pentru modernizarea infrastructurii universitare:

Modernizarea constă în reabilitarea/renovarea spațiilor universitare menționate anterior, cu îndeplinirea cerințelor de îmbunătățire a eficienței energetice. Astfel, pe lângă cămine și cantine modernizate, studenții vor putea beneficia și de spații de lectură și petrecerea timpului liber modernizate, care să le asigure acces la servicii precum: săli de tip lounge/spații de socializare, terenuri/săli de sport, grădină/spațiu verde, săli de spectacole/evenimente dedicate studenților, săli de lectură, biblioteci, săli de studiu individual/colectiv, săli de sport/fitness și servicii de nutriție, bucătărie instructivă, piscină, zid de alpinism, spatii de relaxare amenajate cu biliard, darts, ping-pong etc.

De asemenea, prin prezentul apel, cel puțin 40% din numărul locurilor din cantine, din spațiile de recreere și din numărul locurilor de cazare modernizate vor fi rezervate pentru studenții din medii defavorizate.

DOCUMENT Descarcă Ghidul solicitantului:

Ghid_Solicitant_Modernizare_infrastructura_universitara

  • Documente: Descarcă anexele ghidului (în format editabil) – (arhivă RAR).

În cadrul prezentului apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, în perioada 27.07.2023 – 20.09.2023.

Potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail infrauniv@edu.gov.ro.

De asemenea, în funcție de calendarul de desfășurare, informații suplimentare vor fi publicate în secțiunea dedicată acestui apel, conform Ministerului Educației.

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”. Solicitanții eligibili sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate. În cadrul acestui apel, un proiect nu poate depăși suma maximă de 4.000.000 de euro, potrivit comunicatului… Cititi mai multe aici: Universitățile pot moderniza căminele, cantinele și spațiile de recreere cu fonduri din PNRR. A… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here