Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost vizitată de profesori din Franța și Bulgaria

0
universitatea-vasile-alecsandri-bacau

Facultatea de Inginerie a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău i-a avut ca oaspeţi pe Prof. Alexandre Sava, coordonator ERASMUS pentru U.E. şi pe Prof. KondoHloindo Adjallah, şef relaţii internaţionale, de la Universitatea din Loraine, Şcoala Naţională de Inginerie din Metz din Franţa. Vizita a avut loc la sfârșitul lunii septembrie în cadrul proiectului CNFIS/FDI- 0151 -2017, Internaționalizarea studiilor universitare de doctorat si masterat – suport al performantei si formarii tinerilor prin și pentru cercetare.

Proiectul face parte din programul  Fondului de Dezvoltarea Instituţională 2017, proiect nr. 0151, domeniului de doctorat  Inginerie Industrială, din cadrul Şcolii de studii doctorale și  a vizat activităţi didactice, de cercetare şi  propuneri concrete care să permită dezvoltarea cooperării în viitorul apropiat. În prezent există, în derulare,  o teză de doctorat în codirecţie a celor două instituții, care a efectuat deja un stagiu de cercetare la universitatea parteneră.

Masteranzii de la Şcoala Naţională de Inginerie din Metz vor benefica de 6 luni de stagiu practic în Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău şi în alte societăţi colaboratoare. Printre proiectele care urmează a fi realizate amintim: susţinerea de prelegeri/conferinţe în cadrul Şcolii de studii doctorale, domeniul Inginerie Industrială; efectuarea de teze în co-tutelă;identificarea subiectelor/temelor de cercetare care prezintă interes pentru mediul economic, atât în România, regiunea Bacău/Nord-Est, cât şi în Franţa; identificare surselor de finanţare pentru activitatea de cercetare şi a tezelor de doctorat în co-tutelă, precum şi a stagiilor materanzilor. În acest sens, într-o primă  etapă se va depune  o solicitare pentru un proiect de cercetare comun la nivel regional în Franţa, precum şi participarea la competiţia de proiecte Constantin Brâncuşi”, spun reprezentanții Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău într-un comunicat remis către presă.

Citește și: Ziua Educației nu este inclusă în categoria zilelor libere pentru elevi

 

În aceeși perioadă insitituția a fost vizitată și de reprezentanți ai Universității „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria. La Bacău au fost prezenţi Conf.univ.dr.ing. Boris Evstatiev şi Tzvetelin Gueorguiev, în cadrul schimbului de experienţă, prin programul ERASMUS+, care au prezentat activitatea din cadrul Universităţii şi au susţinut prelegeri tematice. În urma discuţiilor cu conducerea Universităţii şi a Facultăţii de Inginerie s-a stabilit extinderea acordului ERASMUS pe două noi domenii: Inginerie Energetică şi Inginerie Industrială.

De asemenea, Facultatea de Inginerie este în discuţii avansate cu S.C. ELMET INTERNAŢIONAL S.R.L. în vederea încheierii de stagii de practică pentru studenţi, sprijin tehnic în cercetare, realizarea documentării pentru partea practică pentru toate nivelele de studii (licenţă, master şi doctorat), mai menționează sursa citată.

Sursă foto: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here