Universitatea din Bucureşti: 34.000 de candidaţi la admitere pentru cele 19 facultăți

0
universitatea bucurești-apel-finantare-cercetare

Aproape 34.000 de candidaţi au participat la admiterea la studiile de licenţă pentru cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani, informează un comunicat al Universității.

Pentru anul universitar 2020 – 2021, Universitatea din Bucureşti a scos la concurs 4.415 locuri bugetate. Cu 33.917 candidaturi depuse de absolvenţii de Bacalaureat, Universitatea din Bucureşti a înregistrat o concurenţă de 7,68 candidaţi înscrişi/loc bugetat.

Cea mai mare concurenţă pentru un loc bugetat s-a înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică – peste 13 candidaţi pe loc; Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – fiecare cu peste 10 candidaţi pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidaţi pe loc; Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – cu aproape 9 candidaţi pe loc.

Totodată, 87 de elevi olimpici au ales UB pentru continuarea studiilor şi formarea lor academică. Dintre aceştia, 39 au optat pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 38 pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 5 – pentru Facultatea de Fizică, iar alţi 3 pentru Facultatea de Geografie.

45 de studenți sunt la Şcoala de Vară a combinatului siderurgic din Galaţi

Având în vedere situaţia actuală generată de evoluţia COVID-19, admiterea 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăţilor au oferit viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere.

În ceea ce priveşte studiile de master, procesul de admitere pentru anumite programe ale facultăţilor a fost prelungit şi continuă până la jumătatea lunii august. O concurenţă semnificativă pentru programele de master s-a înregistrat la Facultatea de Administraţie şi Afaceri şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu peste 3 candidaţi pe loc, dar şi la Facultatea de Matematică şi Informatică – cu peste 2 candidaţi pe loc.

Patru facultăţi ale UB organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie – Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie şi Geofizică şi Facultatea de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here