Studiu: 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online

1
ancham-educatie-online

Un studiu World Vision intitulat „Viaţa pentru copiii din mediul rural s-a înrăutăţit considerabil” arată că aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online.

Studiul a urmărit trei indicatori: bunăstarea materială, cea emoțională și accesul la educație. Rezultatele cercetării arată că la niciunul dintre aceste capitole copiii din mediul rural nu stau bine.

Mai mult, pe măsură ce gradul de vulnerabilitate al unei familii creşte, nivelul de bunăstare emoţională şi educaţională a copilului scade considerabil.

Doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online. Restul au trimis și exerciţii prin telefon, Whatsapp, Messenger sau teme printate copiilor, pentru că aceștia nu aveau mijloace de conectare online.

Peste 55% dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie. 8% dintre respondenți afirmă că nu dețin niciun dispozitiv care să-i permită copilului să-și continue educația acasă.

Doar 20% au afirmat că în familiile lor copiii au urmărit emisiunile Teleşcoala organizate de Ministerul Educaţiei – 8 % din cauză că nu au avut televizor care să le permită să urmarească emisiunea, proporția atingând valori foarte mari în Cluj (22 %) și Vaslui (15%).

Elevi versus Minister

Elevii amenință că vor depune plângere penală pe numele ministrului Educației, Monicăi Anisie, dacă în cel mai scurt timp nu se vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la educație.

Orban spune că nu e încă clar cum va începe școala

Aceștia au explicat că în luna iulie a fost adoptată Legea nr. 109/2020 prin care se impune obligativitatea MEC de a asigura, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un laptop sau o tabletă, conectate la internet.

ONU crede că închiderea școlilor e catastrofă

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres a declarat că „ne confruntăm cu o catastrofă generațională în care se irosește potențial uman incalculabil, se subminează decenii de progrese și se exacerbează inegalități deja înrădăcinate”.

”Odată ce transmiterea comunitară a Covid-19 va fi sub control, readucerea elevilor și studenților înapoi în școli și unități de învățământ în cele mai bune condiții de siguranță posibile trebuie să fie o prioritate de top. Consultarea părinților, profesorilor și tinerilor este esențială”, a mai spus Guterres

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here