Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti donează 500 de tablete elevilor de liceu din comunităţi dezavantajate

1
400-elevi-tablete-gratuite

USAMV prin intermediul fundației sale, va dona elevilor din liceele comunităților dezavantajate, 500 de tablete conectate la internet, cu abonament inclus pentru doi ani.

Ministerul Educației și Cercetării a felicitat universitatea pentru inițiativă. Monica Anisie a declarat: „Felicit USAMV pentru inițiativa de a se alătura campaniei lansată de Ministerul Educației și Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educației, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educație din România”. 

Beneficiarii acestei ini’iative vor fi identificați de către Universitate împreună cu Ministerul Educației și Cercetării. Primul lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare, după care urmează altele.

Din declarația rectorului USAMV București, Sorin Mihai Cîmpeanu:

Luând in considerare discrepantele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă  online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești.

Vezi cel mai performant purificator

Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevi până pe 10 septembrie

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here