Un laborator de robotică va fi construit într-un liceu din comuna Valea Doftanei, județul Prahova

1
robotică
robotică

Un laborator de robotică va fi construit de o asociație pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, județul Prahova, potrivit unui comunicat de presă. Instituția de învățământ are aproape 400 de elevi, dintre care peste 100 participă săptămânal la clubul de programare desfășurat în cadrul liceului, după cum este menționat în documentul precizat anterior.

Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei are rata abandonului școlar 0%, potrivit comunicatului. Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 Euro.

Conform comunicatului, laboratorul de robotică va fi utilat cu:

  • pachete LEGO® MINDSTORMS pentru a dezvolta abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
  • kituri de nivel intermediar pentru Arduino, pentru orele de științe și informatică prin care să se dezvolte abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
  • 1 imprimantă 3D;
  • roboți interactivi Robodog pentru inițierea în programare a elevilor din clasele primare și pentru învățarea limbii engleze;

Vezi și Cluj: USAMV organizează a doua sesiune de admitere între 6-22 septembrie

  • ochelari VR Oculus pentru accesarea unor site-uri care oferă materiale educaționale din domeniul VR, AR sau 3D;
  • kituri robot umanoid pentru a introduce copiii în domeniul roboticii, unde pot învăța despre componentele de bază și programarea roboților.

Anul acesta, echipa de robotică a României a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago, fiind pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Finala Mondială a fost câștigată de o echipă care nu este din Statele Unite. De ce să rămână o excepție? Ne-am propus să ajutăm și alți copii pasionați de robotică să-și dezvolte abilitățile în domeniu și, de ce nu, să facă performanță”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației “Zi de BINE”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here