Toți părinții și copiii intră gratuit la Muzeul Antipa de Ziua Copilului

1

Cu ocazia zilei de 1 iunie, când este celebrată Ziua Internațională a Copilului, Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa” anunță că va oferi pe lângă intrare liberă a copiilor și o expoziție de animale vii.

Cei mici, dar nu numai, sunt așteptați, sâmbătă, să viziteze exponatele din cadrul muzeului situat în Piața Victoriei. Pe lângă atracțiile principale ale muzeului, vizitatorii se pot bucura de ateliere de creație, laboratoare de știință, activități distractive, concursuri, jocuri interactive, dar și de o expoziție de animale vii, adusă de ,,Asociația Pajura” special pentru muzeu.

“Cei mici vor putea admira cele mai spectaculoase rase de păsări şi exemplare de găini de rasă, porumbei aparţinând diferitelor rase şi varietăţi coloristice, fazani, papagali şi iepuri din cele mai frumoase rase europene, care vor popula curtea muzeului pentru două zile (1 şi 2 iunie 2019). Dolofani sau subţirei, blănoşi sau plini de pene, prietenii noştrii necuvântători vă aşteaptă să îi admiraţi în căsuţele lor! Pe lângă Festivalul Animalelor, cei mici vor avea prilejul să participe la nenumărate ateliere desfăşurate atât în aer liber cât şi în sălile atelier ale muzeului, precum şi la o ediţie specială a întâlnirii cu temerarii exploratori Dodi şi Roni. De la distracţia în aer liber nu vor lipsi nici carismaticii actori Tony Dumitrescu (Dilu) şi Brînduşa Ionascu (Dila), care vor însufleţi petrecerea prin jocuri, concursuri şi multe alte surprize”, au promis organizatorii.

Citește și Comunicare, marketing și media aplicate. Olanda poate să fie noua destinație de studiu către care te poți îndrepta

Programul special de 1 iunie cuprinde activităţi precum: Festivalul Animalelor- Expoziţia de animale vii, organizată în colaborare cu Asociaţia “Pajura” (10.00 – 17.00), Conferinţa “Prietenii mei, animalele” – Întâlnire cu Dodi şi Roni (11.00 – 12.00), Ateliere de creaţie cu imaginaţie Holy Molly, un prilej de testare a îndemânării realizând felicitări prin tehnica quilling (10.15-11.15 şi 11.30-12.30) , Ateliere de Robotică şi Programare (10.15-11.15 şi 11.30-12.30), Atelierele “Provocarea Lego” – “Banda transportoare” (13.30-14.45 şi 15.00-16.15), Concurs de “Şah la Antipa” (13.30 – 15.00), iar de la 10.00 la 17.00) sunt programate jocuri interactive şi concursuri (desfăşurate în gradina din curtea muzeului, în condiţii meteo favorabile) cu actorii Dila şi Dilu.

Participarea copiilor la aceasta ediţia specială a întâlnirii cu Dodi şi Roni este gratuită.

Între orele 13.30-14.45 şi 15.00-16.15, copiii pasionaţi de Lego vor învață despre transmisie şi vor construi o bandă transportoare cu două nivele, iar cei pasionaţi de şah se vor putea înscrie la Competiţia de Şah la Antipa, un concurs cu premii, desfăşurat între orele 13.30 şi 15.00 în Sala Atelier de la etajul muzeului. De la 10.15 pasionaţii de Robotică vor învăţa să “programeze în culori!”.Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Înscrierea se face pe adresa de e-mail info@antipa.ro.

un comentariu

  1. […] Cu ocazia zilei de 1 iunie, când este celebrată ziua internațională a copilului, Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa” anunță că va oferi pe lângă intrare liberă a copiilor și o expoziție de animale vii. Cei mici, dar nu numai, sunt așteptați, sâmbătă, să… Cititi mai multe aici: Toți părinții și copiii intră gratuit la Muzeul Antipa de ziua copilului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here