Test de inteligență Mensa, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București

0
examen teza

Teste de inteligenţă standardizate Mensa, cu rezultat recunoscut internaţional, vor fi susţinute sâmbătă la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală.

Potrivit Mensa România, evenimentul începe la ora 11,00, iar candidaţii vor avea la dispoziţie 20 de minute pentru a răspunde la un set de 45 de întrebări. Pentru copii (11-16 ani), Mensa foloseşte o variantă simplificată a testului, cu 25 de întrebări şi timp total de răspuns 15 minute.

Testele sunt calibrate pentru determinarea coeficientului de inteligenţă raţională, iar întrebările sunt de tip „culture fair”, bazate exclusiv pe imagini.

Înscrierile s-au încheiat pe 15 martie.

Cei care obţin un rezultat ce îi plasează printre cele mai inteligente 2% persoane din total populaţiei vor primi invitaţia de a se înscrie în Mensa România.

Mensa – The High IQ Society este organizaţia oamenilor cu coeficient înalt de inteligenţă, unicul criteriu de admitere fiind promovarea testului standardizat.

Mensa România, fondată în 1991, este afiliată Mensa International cu statut de Full National Mensa şi are peste 800 de membri. Dintre aceştia, aproximativ 13% constituie comunitatea Gifted Youth (membri cu vârste sub 18 ani).

sursa Agerpres

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here