Târgul de ONG-uri #fiivoluntar pune în fața tinerilor din București peste 50 de oportunități de voluntariat, pe 22 și 23 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților

1

Pe 22 – 23 octombrie, proiectul #fiivoluntar reunește peste 50 de ONG-uri în Casa de Cultură a Studenților din București, arătând tinerilor din București oportunitățile locale de voluntariat.

Târgul gratuit de ONG-uri #fiivoluntar, organizat de Asociația FRENDS pentru Dezvoltare, înseamnă 2 zile despre voluntariat, în care peste 50 de ONG-uri din București și Ilfov își vor prezenta cultura, proiectele și impactul avut în societate. Tinerii participanți vor putea interacționa direct cu membrii comunității de voluntariat și să experimenteze câte puțin din lumea voluntariatului.

În ambele zile de eveniment, se vor desfășura workshop-uri despre voluntariat și despre ce implică activitățile de acest gen, susținute de către traineri cu o importantă experiență în universul filantrop, care au avut rezultate remarcabile pe parcursul timpului.

Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică, pe 22 și 23 octombrie, între orele 11:00 și 17:00, la Casa de Cultură a Studenților – București (Calea Plevnei nr. 61). Proiectul de tineret #fiivoluntar este cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului.

Înscrierile pentru a participa la târg se realizează completând formularul: https://forms.gle/zC2mYQKv57dkZirC6

Târgul ONG-urilor reprezintă lansarea oficială a campaniei #fiivoluntar, ce încurajează tinerii să se implice ca voluntari în mediul cel mai potrivit pentru aceștia. Ca atare, în calitate de expozanți vor participa organizații din domenii diverse, care organizează fie proiecte pentru studenți, fie de caritate, de mediu etc. Printre ONG-urile participante în cadrul târgului se regăsesc Salvați Copiii, Uniunea Studenților din România, The Social Incubator, Siguranță Auto Copii, Eti PC și multe altele.

Campania #fiivoluntar promovează voluntariatului ca activitate esențială în dezvoltarea tinerilor, atât pe plan personal, cât și profesional. Numeroase ONG-uri oferă oportunități diverse, de la îmbunătățirea abilităților de public speaking, networking sau comunicare, la descoperirea pașilor de realizat în managementul proiectelor, organizarea evenimentelor și așa mai departe.

Proiectul reunește întâi fizic organizații din regiunea București-Ilfov, urmând ca oportunitățile oferite de acestea să fie actualizate și pe site-ul oficial al proiectului, respectiv www.fiivoluntar.com. Astfel, crește accesibilitatea tinerilor către acțiunile de voluntariat în care se pot implica, facilitând accesul acestora în comunitatea de voluntari națională sau locală.

Despre Asociația FRENDS pentru Dezvoltare

Asociația FRENDS pentru Dezvoltare constituie o organizație nonguvernamentală, ce activează din 2014 desfășurând evenimente centrate pe dezvoltarea participanților, acțiuni pentru facilitarea accesului la resurse educaționale pentru tineri, pentru crearea și consolidarea unei comunități de schimburi de idei și bune practici cu impact social.

De-a lungul anilor, FRENDS pentru Dezvoltare a coordonat și implementat proiecte corespunzând a diverse arii de interes, de la proiecte de mediu, sociale, de sănătate, la proiecte culturale, cultural-artistice sau de caritate, sprijinind diverse cauze sociale prezente în societate la momentul respectiv.

Mai multe despre FRENDS pe website: www.frends.ro

un comentariu

  1. […] Pe 22 – 23 octombrie, proiectul #fiivoluntar reunește peste 50 de ONG-uri în Casa de Cultură a Studenților din București, arătând tinerilor din București oportunitățile locale de voluntariat. Târgul gratuit de ONG-uri #fiivoluntar, organizat de Asociația FRENDS pentru Dezvoltare, înseamnă 2 zile despre voluntariat, în… Cititi mai multe aici: Târgul de ONG-uri #fiivoluntar pune în fața tinerilor din București peste 50 de oportunități d… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here