Suspiciuni de fraudă la Bacalaureat în Drobeta Turnu Severin

2

Comisia judeţeană de bacalaureat, comisiile de examinare şi o comisie de la Corpul de Control al Ministerului Educaţiei fac verificări la Drobeta Turnu Severin, existând suspiciuni de fraudă a bacalaureat.

 

Verificările au loc la Centrul de examinare de la Colegiul Economic Theodor Costescu unde mai mulţi elevi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, după ce ar fi avut foi cu subiectele rezolvate.

Inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Alin Tomoescu, a declarat pentru News.ro că mai multe comisii fac verificări, după suspiciuni de fraudă la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din acest judeţ.

Vezi și Bacalaureat 2022: rată de prezenţă de 97,3% la a treia probă scrisă

”Este o suspiciune de fraudă. Avem comisia judeţeană de bacalaureat, comisiile de examen şi o comisie de la corpul de control al Ministerului Educaţiei care vizualizează înregistrările din centrul de examinare de la Colegiul Economic Theodor Costescu unde mai mulţi elevi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, pe motiv că aveau foi cu subiectele rezolvate”, a declarat Alin Tomescu.

Inspectorul şcolar general din Mehedinţi a adăugat că momentan nu sunt date concrete privind frauda, urmând ca după verificări să se întocmească un raport cu concluziile controlului.

”Comisiile vor face un raport şi vom vedea dacă frauda se confirmă sau nu”, a precizat Tomoescu.

2 comentarii

  1. […] Comisia judeţeană de bacalaureat, comisiile de examinare şi o comisie de la Corpul de Control al Ministerului Educaţiei fac verificări la Drobeta Turnu Severin, existând suspiciuni de fraudă a bacalaureat.   Verificările au loc la Centrul de examinare de la Colegiul Economic Theodor Costescu unde… Cititi mai multe aici: Suspiciuni de fraudă a Bacalaureat la Drobeta Turnu Severin […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here