Sorin Cîmpeanu ignoră petiția semnată de 28.000 de persoane pentru demiterea sa și retragerea proiectelor de legi ale educației

0

Ministrul Educației a bagatelizat cele 28.000 de semnături adunate în weekend de petiția care cere demiterea sa din fruntea ministerului și retragerea proiectelor de legi ale Educației. 

Cîmpeanu a declarat pentru Digi24 că „au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături”, în trecut. Demnitarul a catalogat demersul cetățenesc drept „un drept pe care oamenii îl au și e foarte bine să fie exercitat”.

Reamintim că petiția a fost publicată pe site-ul de campanii al comunității Declic vineri la ora 15:00, iar luni la ora 14:00 avea aproape 28.000 de semnături, la trei zile de la lansare.

Oficialul a spus că „România educată este o reformă care trebuie făcută” și că „Noi ne ocupăm cu reforma în educație”, raportat la demersurile care îl critică și care solicită președintelui Iohannis retragerea acestuia din funcție.

Vezi și: Scrisoare deschisă semnată de 100 de intelectuali care îi cer ministrului Cîmpeanu “consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral și a părinților”

Moderator: „I se solicită președintele Klaus Iohannis, care este autorul proiectului România educată, demiterea dumneavoastră de urgență, retragerea proiectelor legislative de către Ministerul Educației și sunt o serie de acuzații acolo printre care: că mimați o reformă a învățământului și că nu v-ați fi ocupat de pregătirea anului școlar, de furnizarea de manuale și critici foarte dure la adresa acestor proiecte care vizează legile educației, reforma în educație. Cum răspundeți?

Sorin Cîmpeanu: „Orice petiție este un drept cetățenesc constituțional ce trebuie să fie respectat. Cetățenii au dreptul să facă aceste petiții pe orice temă. Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături, deci este un drept pe care, repet, îl au și e foarte bine să fie exercitat.

România educată este o reformă care trebuie făcută, despre care discutăm de peste șase ani și jumătate. Eu am datoria să explic ce se întâmplă cu privire la aceste proiecte de legi ale Educației.

În momentul de față am centralizat multe mii de amendamente, au fost propuneri foarte bune rezultate pe parcursul celor 43 de zile de dezbateri, pe parcursul celor 75 de întâlniri în cadrul acestor dezbateri și astăzi voi anunța un stadiu intermediar al preluării acestor propuneri.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here