Subiecte greșite primite la simularea Evaluării Naționale la limba și literatura română

1

O gafă de proporţii a fost înregistrată la proba de Limba şi Literatura Română de la simularea Evaluării Naţionale. Elevii dintr-o comună din Gorj au primit subiecte greşite din partea comisiei.

Elevii din comuna Albeni care au susținut simularea Evaluarii Naționale la proba de limba și literatura română au primit alte subiecte.

Din greşeală, comisia a descărcat şi a distribuit subiectele de Limba şi literatura română destinate unităţilor cu predare în limba maghiară.

Inspectorii școlari au sesizat greșeala abia după o oră, în timpul derulării probei de concurs, atunci când au sosit la școală.

„Luni, 4 aprilie 2022, a avut loc proba de Limba şi literatura română în cadrul simulării Evaluării Naţionale.  În urma verificărilor din judeţ privind modalitatea de desfăşurare a acestei probe, inspectori şcolari din cadrul IŞJ Gorj au identificat o disfuncţionalitate la Şcoala Gimanzială Albeni, acolo unde, din cauza unei erori a comisiei de organizare a simulării E.N. 2022 din cadrul unităţii de învăţământ, au fost distribuite elevilor de clasa a VIII-a alte subiecte. Eroarea a fost sesizată de către echipa de control a IŞJ Gorj, fiind remediată. Inspectorii şcolari au rămas în unitate până la finalizarea probei de concurs“, a transmis Ionuţ Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

Anchetă în desfășurare de către inspectoratul Școlar Județean Gorj

Conducerea ISJ Gorj a dispus efectuarea unei anchete. „Membrii comisiei de organizare din şcoală au recunoscut eroarea, incidentul fiind consemnat în registrul de control, urmând a se efectua o anchetă internă a IŞJ Gorj şi a se dispune măsurile legale. Verificarea derulării simulării E.N. 2022 continuă şi astăzi (marţi, 5 aprilie – n.n.), când are loc a doua probă a acestui examen naţional“, a mai transmis conducerea ISJ Gorj.

Vezi și: Subiecte simulare evaluare națională 2022 Limba și literatura română

 

un comentariu

  1. […] O gafă de proporţii a fost înregistrată la proba de Limba şi Literatura Română de la simularea Evaluării Naţionale. Elevii dintr-o comună din Gorj au primit subiecte greşite din partea comisiei. Elevii din comuna Albeni care au susținut simularea Evaluarii Naționale la proba de limba… Cititi mai multe aici: Subiecte greșite primite la simularea Evaluării Naționale la limba și literatura română […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here