SUBIECTE BAC 2018. Limba și literatura română

0
Scandalul contestațiilor la Bacalaureat
Rezultatele la a doua sesiune a bacalaureatului vor fi afişate sâmbătă

Astăzi au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat, la care au fost înscriși peste 136.000 de elevi. Prima evaluare a fost la Limba și literatura română.

 

Absolvenții profilului uman au avut de scris un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Ion Barbu sau Lucian Blaga, iar absolvenții de la profilul real un eseu în care să prezinte un text liric aparținând lui Tudor Arghezi sau Mihai Eminescu.

 

Marți se va desfășura proba la Limba și literatura maternă – maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană sau italiană.

Citește și Bacalaureat 2018 – Reguli pentru candidați

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar joi, pe 28 iunie, va fi susținută proba la alegere a specializării, ultima probă scrisă din această sesiune.

Pentru susținerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen s-au înscris 136.871 de candidați din toate promoțiile – 118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare.

 

Afișarea primelor rezultate va avea loc pe data de 4 iulie, până în ora 12.00 și se va face în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 9 iulie. ATENȚIE, însă! În conformitate cu prevederile metodologice aplicate începând cu anul 2017, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0.5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here